10 πράγματα που αλλάζουν όταν γνωρίσεις τον έναν

couple-in-love-bicycle

 

Καταρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αυτό που πολλοί ονομάζουν κεραυνοβόλος έρωτας δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι με τη μορφή στην οποία μας έχουν συνηθίσει οι ταινίες του Hollywood. Aka αδύναμη αλλά όμορφη κορασίδα συναντά γοητευτικό καλοθελητή, ο οποίος βρίσκει στα καστανά μάτια της το απάγκιο που πάντα έψαχνε, και ω, μετά από ενενήντα λεπτά πάθους και δράματος, κερδίζει το πολυπόθητο χάπυ έντινγκ.

 

Η ζωή λειτουργεί με διαφορετικούς όρους. Στην πραγματικότητα, αν θέλουμε να την παρομοιάσουμε με κάτι, θυμίζει πιο πολύ γιαπωνέζικο κινηματογράφο, όπου όλα κυλούν βασανιστικά αργά και αδιάφορα, με μικρές αναλαμπές δράσης.

 

Έτσι λοιπόν, ο έρωτας της ζωής σου, εκείνος ο ένας, δεν έρχεται με φανφάρες και πυροτεχνήματα. Αντίθετα, στην αρχή είναι αρκετά προβλέψιμος, τουλάχιστον μέχρι να αντιληφθείς ότι απέναντι σου στέκεται ένας άνθρωπος τον οποίο θέλεις στα αλήθεια να βλέπεις κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σου.

 

Μαζί όμως με αυτή την αναλαμπή, έρχονται και μερικές ακόμα αλλαγές:

 

Αφήνεις πίσω σου κάποια πράγματα για πάντα. Συνειδητοποιείς ας πούμε ότι δε θα βγεις ποτέ ξανά πρώτο ραντεβού. Αφού έχεις γνωρίσει τον άνθρωπό σου, δε θα χρειαστεί να βασανιστείς ποτέ ξανά καθήμενη απέναντι σε έναν άγνωστο, για τον οποίο θα προσποιηθείς ότι ενδιαφέρεσαι, και στον οποίο θα δείξεις μια βελτιωμένη εκδοχή του beta εαυτού σου.

 

Αλλάζει αυτό που θεωρείς διασκέδαση. Δεν σε πειράζει δηλαδή να μείνεις μέσα όλο το Σαββατοκύριακο, αρκεί να το περάσεις μαζί του, κουκουλωμένοι κάτω από μια κουβέρτα, τρώγοντας pop corn και σοκολάτα.

 

-Αλλάζει η ιεραρχία των ανθρώπων της ζωής σου. Εκείνος δηλαδή γίνεται ο καλύτερος σου φίλος. Γιατί όσα χρόνια κι αν είσαι φίλος με κάποιον, ποτέ δε θα μοιραστείς μαζί του όλα όσα μοιράζεσαι με τον σύντροφο σου.

 

-Αποκτάς μια σταθερότητα που δεν ήξερες ποτέ ότι είχες ανάγκη. Εκείνος γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θέλεις να μιλάς κάθε πρωί, ο πρώτος που σκέφτεσαι όταν σε απασχολεί κάτι, και ο μόνος με τον οποίο θέλεις να μοιράζεσαι νέες εμπειρίες.

 

Ωριμάζεις, αφού σκέφτεσαι σοβαρά το πώς θέλεις να εξελιχθεί η ζωή σου. Πιάνεις ας πούμε, τον εαυτό σου να κάνει σκέψεις για το μέλλον, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ένα πέπλο, δυο δαχτυλίδια, και λίγο ρύζι, κι αυτό δε σε τρομάζει πια τόσο πολύ. Η ιδέα της “αιώνιας” δέσμευσης σου θυμίζει πιο πολύ συνεχόμενο πάρτυ παρά καταδίκη, αφού μαζί του η ζωή σου γίνεται λίγο πιο απολαυστική.

2 Comments

  1. Ioannis
    • Alceste

Leave a Reply