7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστήριο

woman-yoga-pose

 

Γυμναστήριο. Αίμα, δάκρυα, και ιδρώτας, και στο τέλος μια σκεπαστή για να συνέλθουμε. Η αγαπημένη resolution του 90% του πληθυσμού κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, ή όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Το μέρος όπου το ρητό «Βαράτε με, κι ας κλαίω», βρίσκει το άλλο του μισό.

 

Ξέρω. Είναι μεγάλη απόφαση. Όχι το να γραφτείς γυμναστήριο, αλλά το να πας. Και να πας ξανά, και ξανά, και ξανά, μέχρι να γίνει συνήθεια, και να σου λείπει όταν δεν πηγαίνεις. Άλλωστε, το πρώτο βήμα είναι συχνά το πιο δύσκολο. Αν μάλιστα αυτό το βήμα περιλαμβάνει το να σηκωθείς από την άνεση του καναπέ σου, τότε είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

 

Όπως όμως μπορείς να βρεις χίλιες δικαιολογίες για να μην κάνεις κάτι, μπορείς αντίστοιχα να σκεφτείς και κάποιους καλούς λόγους για να κάνεις αυτό ακριβώς που αποφεύγεις.

 

Γιατί λοιπόν πρέπει να ξεκινήσεις γυμναστήριο;

 

-Πρώτα από όλα, η γυμναστική είναι ένας σημαντικός πυλώνας στο κτίσμα της υγείας σου. Όσο πιο πολύ κινείσαι, τόσο βοηθάς τους μύες σου να δυναμώνουν, και τον σκελετό σου να μην υποφέρει από την καθιστική ζωή.

 

-Η γυμναστική σου δίνει ένα ελαφρυντικό για να εξαλείψεις τις ενοχές όταν κάνεις κάποιο διατροφικό παραστράτημα με το όνομα πίτσα, σουβλάκι, ή burger. Βέβαια, όσο και να γυμνάζεσαι, να θυμάσαι ότι σημαντικές δεν είναι οι θερμίδες αλλά η διατροφική αξία. Ακόμα δηλαδή κι αν καις περισσότερο από όσο καταναλώνεις, αν τα γεύματα σου μοιάζουν με σνακ κυλικείου σχολείου, τότε σύντομα θα αρχίσεις να βλέπεις μια δραματική αλλαγή στο σώμα σου, στο μεταβολισμό και τη διάθεση σου.

 

-Το γυμναστήριο εκτός από χώρο ατέλειωτων βασανιστηρίων είναι ταυτόχρονα και ένα καταφύγιο για τους σκληρά εργαζόμενους. Εκεί μπορείς να ξεδίνεις χτυπώντας τον σάκο του μποξ, και να ξεχνάς για λίγο τις έγνοιες σου όσο προσπαθείς να βγάλεις όλο το σετ κοιλιακών.

Leave a Reply