Home CHECKLISTS 10 πράγματα που αλλάζουν όταν γνωρίσεις τον έναν

10 πράγματα που αλλάζουν όταν γνωρίσεις τον έναν

by Alceste
________________________________

Ποια είναι εκείνα τα 10 πράγματα που αλλάζουν όταν γνωρίσεις τον έναν;

Καταρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αυτό που πολλοί ονομάζουν κεραυνοβόλος έρωτας δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι με τη μορφή στην οποία μας έχουν συνηθίσει οι ταινίες του Hollywood. Aka αδύναμη αλλά όμορφη κορασίδα συναντά γοητευτικό καλοθελητή, ο οποίος βρίσκει στα καστανά μάτια της το απάγκιο που πάντα έψαχνε, και ω, μετά από ενενήντα λεπτά πάθους και δράματος, κερδίζει το πολυπόθητο χάπυ έντινγκ.

Προτιμάς να το ακούσεις; Πάτα το play!

 

Η ζωή λειτουργεί με διαφορετικούς όρους. Στην πραγματικότητα, αν θέλουμε να την παρομοιάσουμε με κάτι, θυμίζει πιο πολύ γιαπωνέζικο κινηματογράφο, όπου όλα κυλούν βασανιστικά αργά και αδιάφορα, με μικρές αναλαμπές δράσης.

 

couple-in-love-bicycle

 

Έτσι λοιπόν, ο έρωτας της ζωής σου, εκείνος ο ένας, δεν έρχεται με φανφάρες και πυροτεχνήματα. Αντίθετα, στην αρχή είναι αρκετά προβλέψιμος, τουλάχιστον μέχρι να αντιληφθείς ότι απέναντι σου στέκεται ένας άνθρωπος τον οποίο θέλεις στα αλήθεια να βλέπεις κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Μαζί όμως με αυτή την αναλαμπή, έρχονται και μερικές ακόμα αλλαγές:

Αφήνεις πίσω σου κάποια πράγματα για πάντα. Συνειδητοποιείς ας πούμε ότι δε θα βγεις ποτέ ξανά πρώτο ραντεβού. Αφού έχεις γνωρίσει τον άνθρωπό σου, δε θα χρειαστεί να βασανιστείς ποτέ ξανά καθήμενη απέναντι σε έναν άγνωστο, για τον οποίο θα προσποιηθείς ότι ενδιαφέρεσαι, και στον οποίο θα δείξεις μια βελτιωμένη εκδοχή του beta εαυτού σου.

Αλλάζει αυτό που θεωρείς διασκέδαση. Δεν σε πειράζει δηλαδή να μείνεις μέσα όλο το Σαββατοκύριακο, αρκεί να το περάσεις μαζί του, κουκουλωμένοι κάτω από μια κουβέρτα, τρώγοντας pop corn και σοκολάτα.

-Αλλάζει η ιεραρχία των ανθρώπων της ζωής σου. Εκείνος δηλαδή γίνεται ο καλύτερος σου φίλος. Γιατί όσα χρόνια κι αν είσαι φίλος με κάποιον, ποτέ δε θα μοιραστείς μαζί του όλα όσα μοιράζεσαι με τον σύντροφο σου.

-Αποκτάς μια σταθερότητα που δεν ήξερες ποτέ ότι είχες ανάγκη. Εκείνος γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θέλεις να μιλάς κάθε πρωί, ο πρώτος που σκέφτεσαι όταν σε απασχολεί κάτι, και ο μόνος με τον οποίο θέλεις να μοιράζεσαι νέες εμπειρίες.

Ωριμάζεις, αφού σκέφτεσαι σοβαρά το πώς θέλεις να εξελιχθεί η ζωή σου. Πιάνεις ας πούμε, τον εαυτό σου να κάνει σκέψεις για το μέλλον, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ένα πέπλο, δυο δαχτυλίδια, και λίγο ρύζι, κι αυτό δε σε τρομάζει πια τόσο πολύ. Η ιδέα της “αιώνιας” δέσμευσης σου θυμίζει πιο πολύ συνεχόμενο πάρτυ παρά καταδίκη, αφού μαζί του η ζωή σου γίνεται λίγο πιο απολαυστική.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

5 comments

Ioannis August 7, 2018 - 11:01 am

Αλλαγή νούμερο 11:Υπάρχει πλέον κάποιος,που άφοβα καταπιέζεις,περιορίζεις,καθοδηγείς,νουθετεις,χωρις να εισαι πλεον η μαμα του και που ο ιδιος,νιωθει ευτυχης…που εχει κοψει τον ομφαλιο λωρο!

Reply
Alceste August 7, 2018 - 2:45 pm

Ακριβώς!

Reply
Δώρα June 13, 2020 - 10:17 am

Ισχύουν όλα! Ειδικά αυτό με το τζόκερ πολύ μ’άρεσε!! 😉 Και επίσης όταν κάποιος σας ρωτάει “καλά δεν βαριέστε τόσα χρόνια μαζί;” και απαντάς ΟΧΙ και ξέρεις ότι το εννοείτε και οι δύο, μάλλον κάτι κάνετε – πολύ – σωστά!

Reply
Alceste June 14, 2020 - 7:55 pm

Και τότε σκέφτεσαι και πόσο τυχερός είσαι που το λες, το εννοείς, και το ζεις κάθε μέρα!…

Reply
Δώρα June 15, 2020 - 9:41 am

Ακριβώς έτσι!!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.