Home CHECKLISTS 7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστήριο

7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστήριο

by Alceste
________________________________

Γυμναστήριο. Αίμα, δάκρυα, και ιδρώτας, και στο τέλος μια σκεπαστή για να συνέλθουμε. Η αγαπημένη resolution του 90% του πληθυσμού κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, ή όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Το μέρος όπου το ρητό «Βαράτε με, κι ας κλαίω», βρίσκει το άλλο του μισό.

Ξέρω. Είναι μεγάλη απόφαση. Όχι το να γραφτείς γυμναστήριο, αλλά το να πας. Και να πας ξανά, και ξανά, και ξανά, μέχρι να γίνει συνήθεια, και να σου λείπει όταν δεν πηγαίνεις. Άλλωστε, το πρώτο βήμα είναι συχνά το πιο δύσκολο. Αν μάλιστα αυτό το βήμα περιλαμβάνει το να σηκωθείς από την άνεση του καναπέ σου, τότε είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Όπως όμως μπορείς να βρεις χίλιες δικαιολογίες για να μην κάνεις κάτι, μπορείς αντίστοιχα να σκεφτείς και κάποιους καλούς λόγους για να κάνεις αυτό ακριβώς που αποφεύγεις.

 

Δεν προλαβαίνεις να το διαβάσεις; Απλά άκουσε το εδώ!

 

 

woman-yoga-pose

 

Γιατί λοιπόν πρέπει να ξεκινήσεις γυμναστήριο;

-Πρώτα από όλα, η γυμναστική είναι ένας σημαντικός πυλώνας στο κτίσμα της υγείας σου. Όσο πιο πολύ κινείσαι, τόσο βοηθάς τους μύες σου να δυναμώνουν, και τον σκελετό σου να μην υποφέρει από την καθιστική ζωή.

-Η γυμναστική σου δίνει ένα ελαφρυντικό για να εξαλείψεις τις ενοχές όταν κάνεις κάποιο διατροφικό παραστράτημα με το όνομα πίτσα, σουβλάκι, ή burger. Βέβαια, όσο και να γυμνάζεσαι, να θυμάσαι ότι σημαντικές δεν είναι οι θερμίδες αλλά η διατροφική αξία. Ακόμα δηλαδή κι αν καις περισσότερο από όσο καταναλώνεις, αν τα γεύματα σου μοιάζουν με σνακ κυλικείου σχολείου, τότε σύντομα θα αρχίσεις να βλέπεις μια δραματική αλλαγή στο σώμα σου, στο μεταβολισμό και τη διάθεση σου.

-Το γυμναστήριο εκτός από χώρο ατέλειωτων βασανιστηρίων είναι ταυτόχρονα και ένα καταφύγιο για τους σκληρά εργαζόμενους. Εκεί μπορείς να ξεδίνεις χτυπώντας τον σάκο του μποξ, και να ξεχνάς για λίγο τις έγνοιες σου όσο προσπαθείς να βγάλεις όλο το σετ κοιλιακών.

-Το γυμναστήριο έχει γίνει το νέο meeting point.  Έτσι λοιπόν, αν είσαι λίγο κοινωνικός, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους, να διευρύνεις τον κύκλο σου, ακόμα και να αποκτήσεις νέες παρέες. Μάλιστα, αν πηγαίνεις και σε κάποιο μικρό συνοικιακό, οι γνωριμίες που θα κάνεις μπορεί να σου φανούν πολύ χρήσιμες και εκτός των…τοίχων του.

 

woman-working-out

 

-Αν πάλι πηγαίνεις με παρέα, θα έχεις μια καλή ευκαιρία να κάνεις το απαραίτητο catch-up με τους φίλους σου χωρίς ενοχές για τον περιορισμένο σας χρόνο. Άσε που το bonding πάνω από ένα λάστιχο TRX είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα σας ενώσει για πάντα.

-Εκτός από τη σωματική βελτίωση, το γυμναστήριο ωφελεί και στη νοητική. Σε σπρώχνει να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, να αποκτάς νέες ικανότητες, να τεστάρεις τις αντοχές σου, και άρα, να γίνεσαι καλύτερος.

-Ως ενήλικας, το γυμναστήριο είναι ίσως το μόνο μέρος όπου αντλείς την ικανοποίηση του να προοδεύεις. Τι σημαίνει αυτό; Όσο σπουδάζεις, ξέρεις ότι αν διαβάσεις πιο πολύ, θα αυξήσεις τους βαθμούς σου, θα πάρεις το Proficiency, ή θα αριστεύσεις στην πτυχιακή. Και όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις περήφανος που τα καταφέρνεις. Καθώς τελειώνει όμως αυτή η φάση της ζωής σου, μπαίνεις σε μια ρουτίνα που δε σου προσφέρει πλέον αυτή την ικανοποίηση. Στο γυμναστήριο μπορείς λοιπόν να την ξαναβρείς, αν θέσεις στόχους και τους ακολουθείς πιστά. Έτσι, σε έναν χρόνο από τώρα, όλα αυτά που μοιάζουν ακατόρθωτα σήμερα, θα είναι αυτονόητα. Και έτσι, θα ξέρεις ότι μπορείς να καταφέρεις ακόμα και το αδύνατο.

Προσοχή όμως πριν διαβείς τις πόρτες του γυμναστηρίου. Once you go gym, you can never go back. You have been warned!

 

Σου άρεσε το post? Αν ναι…

 

Pin this

7 logoi gia na ksekiniseis gymnastirio

7 logoi gia na ksekiniseis gymnastirio-2

7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστήριο7 λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστήριο

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.