Home CHECKLISTS 7 πράγματα που σου μαθαίνει το μακιγιάζ για τη ζωή

7 πράγματα που σου μαθαίνει το μακιγιάζ για τη ζωή

by Alceste
________________________________

Η σχέση μου με το μακιγιάζ ήταν πάντα μια ιδιαίτερη σχέση. Κάπως σαν εκείνη τη μακρινή ξαδέρφη από το χωριό, που όταν βρίσκεστε περνάτε καλά, αλλά δε θα ήθελες να τη βλέπεις και κάθε μέρα. Κι αυτό γιατί είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μόνο τα βασικά (κονσίλερ, πούδρα, ρουζ, άντε και λίγη μάσκαρα) και η χειρότερη μέρα μου στο Hondos Center είναι όταν συνειδητοποιώ ότι τα αγαπημένα μου καλλυντικά έχουν καταργηθεί και πρέπει να ψάξω να βρω κάτι άλλο. Δε θα με δεις ποτέ με έντονο μακιγιάζ, και το μεγαλύτερο ρίσκο μου είναι το κόκκινο κραγιόν. Ζω τη ζωή στα άκρα όπως καταλαβαίνεις.

Ωστόσο, όπως καθετί σε αυτή τη ζωή, έτσι και το μακιγιάζ έχει κάτι να μας διδάξει, ακόμα και σε εμάς που κάναμε πάρτυ όταν το natural look ήρθε στη μόδα.

Αυτά είναι λοιπόν τα 7 πράγματα που σου μαθαίνει το μακιγιάζ για τη ζωή.

 

7 πράγματα που σου μαθαίνει το μακιγιάζ

 

Πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που το κάνει καλύτερα από εσένα

Το βλέπω κάθε μέρα. Στη δουλειά, στο δρόμο, ακόμα και στο γυμναστήριο (!) κοπέλες που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του eyeliner και του σωστού φρυδιού, οι οποίες είτε ξόδεψαν άπειρες ώρες μπροστά από έναν καθρέφτη παρακολουθώντας youtube, είτε απλά έχουν φυσικό ταλέντο. Σε κάθε πράγμα στη ζωή, θα βρεις κάποιον ο οποίος είναι καλύτερος, είτε γιατί έχει κλίση σε αυτό, είτε απλά γιατί ενδιαφέρθηκε περισσότερο από εσένα, και επέμεινε, αφιερώνοντας χρόνο και κόπο. Δε μπορούμε να είμαστε όλοι καλοί σε όλα, αλλά μπορούμε να προσπαθούμε και να δίνουμε βάση σε όσα είναι πιο σημαντικά για εμάς τους ίδιους.

Επειδή πέτυχε μία φορά, δε σημαίνει πως θα πετύχει ξανά…

Θυμάμαι εκείνη τη μία φορά (ναι, μία), που η δεξιά και η αριστερή γραμμή του eyeliner είχαν βγει ακριβώς ίδιες. Ήταν μια συγκινητική στιγμή, κι αν υπήρχε τότε το story στο facebook, σίγουρα θα το είχα μοιραστεί με τον κόσμο. Δυστυχώς, όπως μας έχει αποδείξει πολλές φορές η ζωή, αν πετύχει κάτι μία φορά, μπορεί να είναι απλά αποτέλεσμα τυχαιότητας, και έτσι, τίποτα δε σου εξασφαλίζει πως θα πετύχει ξανά την επόμενη φορά…

…Όμως με την εξάσκηση γίνεσαι καλύτερος

…αλλά αν συνεχίσεις να προσπαθείς, οι πιθανότητες είναι πως κάποια στιγμή θα βελτιωθείς τόσο πολύ ώστε να μπορείς κάθε φορά να πετυχαίνεις το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το μαγικό φίλτρο της ζωής: μπορείς να δοκιμάσεις ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να τα καταφέρεις.

 

7 πράγματα που σου μαθαίνει μακιγιάζ

 

Δε μας ταιριάζουν όλα

Θα ήθελα πολύ να είχα εκείνο το σχήμα προσώπου, ή αυτή την απόχρωση επιδερμίδας που είναι η ιδανική για κάθε στυλ και κάθε χρώμα κραγιόν ή σκιάς. Όμως, όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε πως δε μπορούν να μας ταιριάξουν όλα, όχι μόνο στην εμφάνιση μας, αλλά και στο στυλ, στην προσωπικότητα, και στα γούστα μας. Κι αυτό είναι εντάξει. Γιατί από μία ηλικία και έπειτα, μαθαίνεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου με τους όποιους περιορισμούς του, χωρίς να νιώθεις λιγότερος από τους άλλους.

Θα κάνεις (αρκετές) λάθος επιλογές

Για να μάθεις τι σου ταιριάζει, πρέπει συχνά να περάσεις από όλα εκείνα που δε σου ταιριάζουν. Να αγοράσεις παλέττες ταιριαστές μόνο για τις Απόκριες, κραγιόν που θα φορούσε μόνο η Barbie, και μανό που ούτε η τρίχρονη ανιψιά σου δε θα ήθελε να χρησιμοποιήσει. Τα λάθη που κάνουμε όμως είναι ο πιο καλός τρόπος για να αντιληφθούμε το σωστό και να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Αν δεν κάνεις λάθη, δεν εξελίσσεσαι, κι αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο λάθος.

 

Εσύ το ξέρεις ότι υπάρχει γάντι ντεμακιγιάζ που καθαρίζει τέλεια το πρόσωπο σου μόνο με νερό; Δες το εδώ!*

 

Ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις για σένα

Υπάρχει μια φράση που λέει ότι οι γυναίκες ντύνονται για τις άλλες γυναίκες, και όχι για τους άντρες. Είτε το πιστεύεις αυτό είτε όχι, το πιο σημαντικό μάθημα που μας διδάσκει το μακιγιάζ είναι καθετί που κάνουμε να το κάνουμε για εμάς. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας είναι πολύ σημαντικοί, αλλά ο πιο σημαντικός από όλους είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Μερικές φορές είναι δύσκολο να είμαστε πιστοί απέναντι του καθώς πέφτουμε σε μια δίχως τέλος λούπα προσπαθώντας να μιμηθούμε ή να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Αν όμως είμαστε εμείς χαρούμενοι, τότε θα μπορούμε να κάνουμε χαρούμενους και τους γύρω μας, και γι’αυτό ακριβώς το λόγο, ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε πρώτα απ’όλα για εμάς. Ναι, ακόμα και το να φορέσουμε ένα έντονο κραγιόν, αν αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

 

7 πράγματα που σου μαθαίνει μακιγιάζ

 

Η ομορφιά σου πηγάζει από μέσα σου

Το μεγαλύτερο μάθημα που μας διδάσκει το μακιγιάζ είναι ότι όσο make-up, ρουζ και eyeliner κι αν βάλουμε, η πραγματική μας ομορφιά δεν βρίσκεται στην τελειότητα των χαρακτηριστικών μας, αλλά σε όλα εκείνα που κρύβονται μέσα μας, και που όταν τα αφήνουμε να αναβλύζουν ελεύθερα, γινόμαστε οι πιο όμορφοι άνθρωποι στον κόσμο. Αν θέλεις να αρέσεις σε όλους, ποτέ δε θα το καταφέρεις, όσο μακιγιάζ κι αν βάζεις. Γιατί εκείνοι οι άνθρωποι που σε αγαπάνε πραγματικά, σε αγαπάνε σε όλες τις μορφές σου, κι ίσως λίγο περισσότερο όταν σε βλέπουν αγουροξυπνημένη, άβαφη, και η πιο “εσύ” εκδοχή του εαυτού σου που θα μπορούσες να υπάρξεις. Άλλωστε, η ομορφιά είναι στα μάτια εκείνου που σε κοιτάζει, και ποτέ δε μπορείς να ξέρεις τι βλέπει κανείς…

 

Αν σου άρεσε αυτό το κείμενο…

 

*Η δημοσίευση περιέχει affiliate link. Αποκτώντας το προτεινόμενο προϊόν υποστηρίζεις δωρεάν αυτό το blog!

Pin this

7 πράγματα που σου μαθαίνει το μακιγιάζ για τη ζωή σου7 πράγματα που σου μαθαίνει μακιγιάζ για ζωή

7 πράγματα που σου μαθαίνει το μακιγιάζ για τη ζωή
7 πράγματα που σου μαθαίνει το μακιγιάζ για τη ζωή
7 πράγματα που σου μαθαίνει μακιγιάζ

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

2 comments

Ειρήνη Γκιτσάλη January 2, 2023 - 2:59 pm

Η αλήθεια είναι ότι εγώ πειραματίζομαι λίγο παραπάνω με το μακιγιάζ. Αλλά πραγματικά.. όλα αυτά είναι όντως μαθήματα που παίρνουμε και μέσα από αυτό. Αχ ότι καλύτερο διάβασα σήμερα. Καλή χρονιά Άλκηστη, με υγεία σε εσένα και την οικογένειά σου. 💜

Reply
Alceste January 2, 2023 - 8:02 pm

Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Εύχομαι όλοι σου οι στόχοι να γίνουν πραγματικότητα αυτή τη χρονιά!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.