Home BLOGGING Defined by numbers

Defined by numbers

by Alceste
________________________________

Όταν αφήνουμε τη ζωή μας να καθορίζεται από νούμερα

 

defined by numbers

 

Πριν λίγο καιρό είχα πάει σε μια βράβευση ενός περιοδικού για τις καλύτερες bloggers της χρονιάς. Foodies, fashion addicts, και lifestyle gurus παρέλασαν στις γιγαντοοθόνες. Άπειρες όμορφες εικόνες, λαμπερά πρόσωπα, και εντυπωσιακά χαμόγελα. Κοπέλες και αγόρια με χιλιάδες followers που έχουν κατακτήσει δικαίως τον τίτλο influencer. Και εγώ, με τους μόλις 500 φίλους στο Instagram να θέλω να κουρνιάσω στο κάθισμα, νιώθοντας πολύ μικρή μπροστά τους.

Στα social media, όπως και σε πολλές άλλες πτυχές της ζωής μας, κυβερνήτης είναι τα νούμερα. Οι αριθμοί. Που είναι στρογγυλοί και σκληροί. Που μαρτυρούν μια δύσκολη αλήθεια: αν δεν έχεις πολλούς followers, δεν υπάρχεις. Χάνεσαι μέσα στο χάος των χιλιάδων εν δυνάμει blogger, και σαν φυλλαράκι, παρασύρεσαι από το χείμαρρο. Δεν πάει να το παλεύεις, να γράφεις, να δημοσιεύεις, να έχεις πρόγραμμα. Να περνάς πολλές ώρες στο Instagram και το pinterest. Όσο αυτά τα νούμερα μένουν πεισματικά κάτω από την πρώτη χιλιάδα, οι κόποι πηγαίνουν χαμένοι. Ή έτσι νιώθουμε.

Όπου και να είσαι, είτε είσαι blogger, είτε όχι, δε μπορείς να ξεφύγεις από τα νούμερα. Είτε αυτό είναι η ηλικία, τα κιλά, ή ο μισθός σου. Είναι στοιχεία που καθορίζουν τη ζωή σου, τις επιλογές σου, και κυρίως, το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου. Πόσο μικρός ή μεγάλος, πόσο ασήμαντος ή σημαντικός. Για τον καθένα, τα μέτρα και τα σταθμά είναι διαφορετικά. Αλλά υπάρχουν για όλους.

 

otan kathorizoun ta noumera ti zoi sou

 

Αυτή η μάχη μας με τα νούμερα δε σταματάει ποτέ. Όταν φτάσω τα 55 κιλά, θα είμαι χαρούμενη. Όταν κερδίζω xx€ το μήνα, θα είμαι ικανοποιημένη. Αν αγγίξω τους 1.500 followers θα χαλαρώσω. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από αυταπάτες. Ψέματα που λέμε στον εαυτό μας για να νιώσουμε καλύτερα. Κι ο πόλεμος δεν τελειώνει ποτέ, ένας πόλεμος καταδικασμένος να τελειώσει με ήττα ό,τι κι αν κάνουμε.

Γιατί όσο αφήνουμε τα νούμερα να καθορίζουν τη ζωή και την ευτυχία μας, επιτρέπουμε σε παράγοντες έξω από εμάς να παίρνουν τον έλεγχο. Όμως η ευτυχία είναι μια εσωτερική διαδικασία και δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα μετρήσιμα.

Συχνά ξεχνάμε τον αληθινό σκοπό και το πρώτο μας κίνητρο. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεκινήσεις δίαιτα; Τι σε ώθησε να αρχίσεις το blogging; Ποιο βαθύτερο όνειρο κυνηγάς; Τα νούμερα είναι εύκολα γιατί είναι μετρήσιμα. Μπορείς να τα εξηγήσεις και να τα κατανοήσεις. Σου δίνουν μια κατεύθυνση.

 

noumera

 

Ωστόσο, τα νούμερα δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα κατασκευή. Αν τα βγάλεις από τα συμφραζόμενα, δε σημαίνουν τίποτα. Είναι απλά αριθμοί που στέκονται στο κενό. Όπως όλοι μας μοιάζουμε το ίδιο ευάλωτοι χωρίς ρούχα, παπούτσια, και μακιγιάζ. Δεν είμαστε τίποτα άλλο από σάρκα, οστά, και ψυχή.

Καθώς έβλεπα λοιπόν τους bloggers της χρονιάς να παίρνουν το όμορφο μικρό αγαλματίδιο τους, σκεφτόμουν ότι και εκείνοι ήταν κάποτε στη δική μου θέση. Και μπορεί μια μέρα να βρεθώ και εγώ στη δική τους. Ακόμα όμως και αν δε συμβεί, δε θα αφήσω τη δική τους επιτυχία να λειτουργήσει ως μέσο σύγκρισης για τα επιτεύγματα μου, παρά μόνο ως κίνητρο για να συνεχίσω να προσπαθώ.

Εσύ; Αφήνεις κι εσύ καμιά φορά τη ζωή σου να καθορίζεται από νούμερα;

 

Πώς σου φάνηκε αυτό το post? Αν σου άρεσε…

 

Pin this

defined by numbers -1
defined by numbers-2

μήπως η ζωή σου καθορίζεται από νούμερα

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

4 comments

BwithRenata October 2, 2018 - 7:18 pm

Δυστυχώς όλα έχουν μια μεγάλη αλήθεια μέσα τους.. πρέπει πια να σταματήσουν να μας καίνε τόσο πολύ τα νούμερα.

Reply
Alceste October 2, 2018 - 8:27 pm

Η αξία βρίσκεται αλλού, όμως αργούμε να το πάρουμε είδηση…Ευχαριστώ πολύ Ρενάτα!

Reply
Ηλέκτρα October 4, 2018 - 12:18 am

Σήμερα όλη μέρα είχα βουτήξει σε τέτοιου είδους σκέψεις περί αριθμών.
Και μετά πέφτω πάνω σ’ αυτό το ποστ. Δεν θα μπορούσα να τα είχα γράψει καλύτερα, σα να ήσουν στο μυαλό μου, ένα πράγμα!
Σ’ ευχαριστώ. Απλώς…
🙂

Reply
Alceste October 4, 2018 - 9:14 pm

Είδες μερικές φορές, σαν να μας δίνει η ζωή αυτό που χρειαζόμαστε… Ευχαριστώ πολύ Ηλέκτρα!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.