Home POSTS Girl, stop apologizing

Girl, stop apologizing

by Alceste
________________________________

Ένα βιβλίο που θα σου δείξει πώς να κυνηγήσεις τους στόχους σου

Τη Rachel Hollis τη γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο της βιβλίο αυτοβοήθειας, το «Girl, wash your face» (ή αλλιώς «Κορίτσι, ξύπνα!»), ένα προσωπικό μανιφέστο αυτοαγάπης και πίστης στις ικανότητες κάθε γυναίκας.

Στο δεύτερο βιβλίο της, η Hollis έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τις δικές της συμβουλές για το πώς να πετύχουμε τους στόχους μας, εμψυχώνοντας μας και θυμίζοντας μας ότι έχουμε ήδη όλα όσα χρειάζεται για να πετύχουμε.

Τι θα μάθεις λοιπόν διαβάζοντας το «Girl, stop apologizing»;

 

Προτιμάς να το ακούσεις; Πάτα το play!

 

rachel hollis φράση βιβλίο

 

Η Rachel ξεκινάει το βιβλίο της αποδομώντας όλες αυτές τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε για να μην ξεκινήσουμε να κυνηγάμε τα όνειρα μας. «Δεν το κάνει καμία άλλη γυναίκα», «Δεν έχω χρόνο», «Δεν είμαι αρκετά καλή». Σου θυμίζει κάτι κάποια από αυτές τις φράσεις; Είμαι σίγουρη ότι και εσύ η ίδια έχεις πει ή έχεις σκεφτεί κάποια από αυτές, μεταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την ευθύνη για όλα όσα δεν κάνεις ποτέ σε κάποιον άλλο. Σε μια εξωτερική δύναμη ή σε εμπόδια που δε μπορείς να ξεπεράσεις. Και έτσι, οι στόχοι σου μένουν όνειρα που το σύμπαν δε σου επέτρεψε να πραγματοποιήσεις.

Η Rachel, με τον χαρακτηριστικό ωμό και ειλικρινή τρόπο της, εξηγεί γιατί καθεμία από αυτές τις δικαιολογίες είναι ακριβώς αυτό: μια δικαιολογία που μπορεί να ξεπεραστεί. Δεν έχεις χρόνο; Πόση ώρα ξοδεύεις κάθε μέρα χαζεύοντας στο Instagram; Ο χρόνος δεν πρόκειται να εμφανιστεί από μόνος του, πρέπει να τον δημιουργήσεις εσύ, θυσιάζοντας κάτι άλλο, κάτι που συχνά σου είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να σηκωθείς από τον καναπέ και να κάνεις γυμναστική, όπως έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι θα έκανες εδώ και 6 μήνες.

Συχνά ο φόβος είναι αυτό που μας κρατάει πίσω. Ο φόβος ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί ή ότι θα αποτύχουμε. Ξεχνάμε όμως ότι τα μωρά δεν εγκαταλείπουν το περπάτημα επειδή έπεσαν κάτω μερικές φορές. Ούτε σταματήσαμε να μαγειρεύουμε επειδή μια φορά απέτυχε η συνταγή. Η αποτυχία είναι κομμάτι της διαδικασίας, κι αν περιμένουμε να έχουμε αποκτήσει πρώτα όλα τα αναγκαία προσόντα, δε θα είμαστε έτοιμοι ποτέ.

 

rachel hollis φράση

 

Ταυτόχρονα, τείνουμε να επηρεαζόμαστε πολύ από τους γύρω μας. Όπως μια καλή κουβέντα μπορεί να μας ανυψώσει, μια κακή μπορεί να μας καταστρέψει, αφήνοντας τη γνώμη των άλλων να ορίζει το τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Αυτός ο αγώνας όμως είναι ο δικός σου, και στο τέλος, εσύ καλείσαι να πάρεις τις αποφάσεις και να ζήσεις με τις συνέπειες αυτών. Κανένας άλλος δε θα αναλάβει την ευθύνη, γι’αυτό γιατί αφήνεις τον οποιοδήποτε να στέκεται εμπόδιο στους στόχους σου;

Στο δεύτερο μέρος του «Girl, stop apologizing», η Rachel συζητάει για εκείνες τις συμπεριφορές που πρέπει να αναπτύξουμε ώστε να κυνηγήσουμε πιο εύκολα τους στόχους μας. «Σταμάτα να ζητάς την άδεια (από τους άλλους για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου)», «Διάλεξε έναν στόχο και διεκδίκησε τον στο έπακρο», «Αγκάλιασε τη φιλοδοξία σου», «Μάθε να λες όχι», είναι μερικές μόνο από τις συμπεριφορές που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Η Rachel μοιράζεται μαζί μας τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η ίδια (όπως το 10-10-1, δέκα χρόνια-δέκα όνειρα-ένας στόχος), τεχνικές που την έχουν βοηθήσει να φτιάξει τη δικής της επιχείρηση, να γράψει βιβλία, και να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

 

rachel hollis stop apologizing βιβλίο

 

Στο τρίτο, και τελευταίο μέρος, του «Girl, stop apologizing», η Rαchel αναλύει εκείνες τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε, δεξιότητες οι οποίες χτίζονται με επιμονή και χρόνο. Δίνει μεγάλη έμφαση στην αξία του προγραμματισμού, και στο πώς πρέπει να σπάσουμε το στόχο μας σε μικρότερα βήματα και «σημεία-κλειδιά», ώστε σε κάθε φάση να κυνηγάμε κάτι πολύ συγκεκριμένο και να επικεντρώνουμε την προσοχή και τις ικανότητες που χρειαζόμαστε σε αυτό που είναι αναγκαίο για το συγκεκριμένο βήμα. Φυσικά, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην αξία της αυτοπεποίθησης και της επιμονής, δύο προσόντα που θα σε βγάζουν πάντα κερδισμένη όταν θέλεις να πραγματοποιήσεις ένα στόχο σου.

Κλείνοντας, η Rachel λέει ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν πιστεύεις σε εσένα και είσαι αποφασισμένη, τίποτα δε θα σε κρατήσει πίσω, όσο χρόνο, κόπο, και προσπάθεια κι αν χρειαστεί. Σταμάτα να απολογείσαι λοιπόν γι’αυτό που είσαι, και γίνε αυτό που είναι γραφτό να γίνεις.

Εσύ έχεις διαβάσει το «Girl, stop apologizing»; Άφησε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια!

Το βιβλίο μπορείς να το βρεις εδώ και στα ελληνικά (Κορίτσι, σταμάτα να ζητάς συγγνώμη!) από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος!*

 

*affiliate link

Pin this

girl stop apologizing girl stop apologizing βιβλίο

βιβλίο για στόχους
βιβλίο για εκπλήρωση στόχων
rachel hollis stop apologizing

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

2 comments

Δέσποινα January 26, 2021 - 3:39 pm

Χαίρομαι που το διάβασες, εγώ διάβασα το πρώτο μετά από αυτό(αν θυμάμαι καλά εσύ το είχες προτείνει μέσω e-mail). Και τα δύο είναι θησαυροί θεωρώ, ειδικά το δεύτερο θέλω να το ξαναδιαβάσω. Για την ακρίβεια, βέβαια, δεν τα διαβάζω, ακούω και μάλιστα στα αγγλικά στο audible που το διαβάζει η ίδια και είναι εξαιρετική εμπειρία να την ακούς.Πάντως είναι αξιέπαινο που μεταφράζονται στα ελληνικά γιατί τέτοια βιβλία είναι αυτά που θέλεις να χαρίσεις στις φίλες σου, στη μαμά, στην αδερφή σου και το να υπάρχουν στα ελληνικά το κάνει πολύ εύκολο!

Reply
Alceste January 30, 2021 - 7:16 pm

Έτσι είναι Δέσποινα, υπάρχουν πολλοί που το έχουν ανάγκη αυτό το βιβλίο, και μου έδωσες ιδέα και με το ηχητικό, να το βάλω στο αυτοκίνητο, να εμπνέομαι πηγαίνοντας προς τη δουλειά! Ευχαριστώ και πάλι για την πρόταση!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.