Home POSTS Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

Ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

by Alceste
________________________________

Ένα εγχειρίδιο 90 ημερών που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου

Μήπως αισθάνεσαι ανασφαλής; Έχεις χτίσει μια αρνητική εικόνα για τον εαυτό σου που δυσκολεύεσαι να ξεπεράσεις; Είσαι παγιδευμένος/η σε έναν κύκλο αυτολύπησης και αβοηθησίας; Μήπως νιώθεις ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη η ζωή σου αλλά κάτι σε κρατάει πίσω;

Αν απάντησες θετικά έστω και σε μία από αυτές τις ερωτήσεις, συνέχισε να διαβάζεις.

…ή άκουσε το εδώ!

Αν παρακολουθείς αυτό το blog καιρό, θα ξέρεις ότι έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα εγχειρίδια και τους μικρούς οδηγούς αυτοβοήθειας. Από το The self-knowledge book με τις 45 ερωτήσεις αυτογνωσίας, τις Σοφές Κουβέντες, μέχρι και το The self-love handbook που περιλαμβάνει 25 πρακτικές ασκήσης αυτοαγάπης, είμαι λάτρης και αναγνώστρια τέτοιων σύντομων βιβλίων που μιλάνε με πρακτικούς όρους και στοχεύουν κατευθείαν στην ουσία.

Όταν λοιπόν έφτασε στο e-mail μου το “Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης” από τις Εκδόσεις Φυλάτος, είχα για πρώτη φορά την ευκαιρία να διαβάσω ένα πρακτικό εγχειρίδιο γραμμένο από μια Ελληνίδα life-coach, τη Μαρία Λαζαρίδου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που προέκυψε ως ιδέα μετά από μια συνεδρία της Λαζαρίδου με μία νεαρή γυναίκα, και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες (αλλά και τους άντρες, γιατί όχι;) που θέλουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους και να βελτιώσουν τον τρόπο σκέψης τους.

Το πρώτο που επισημαίνει η συγγραφέας πριν παρουσιάσει τις ασκήσεις του Ημερολόγιου Αυτοεκτίμησης είναι οι 5 βασικές αρχές που πρέπει να έχει ο αναγνώστης στο μυαλό του, όπως το ότι η ταυτότητα του δεν είναι παγιωμένη, αλλά αλλάζει, εξελίσσεται, και επηρεάζεται από τις συνθήκες, αλλά και ότι ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που δεν πρέπει να μας φοβίζει,  αλλά να αντλούμε δύναμη από αυτό.

 

ημερολόγιο αυτοεκτίμησης

 

Μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή, ακολουθεί το κυρίως μέρος του βιβλίου. Το εγχειρίδιο αυτό, ή αλλιώς “ημερολόγιο”, χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, ο αναγνώστης βρίσκει μια σειρά από ερωτήσεις τις οποίες καλείται να απαντήσει σε διάστημα 90 ημερών. Η συγγραφεάς μας προσκαλεί να αφιερώνουμε κάθε βράδυ μερικά λεπτά σε μία μόνο ερώτηση προσπαθώντας να απαντήσουμε με ειλικρίνεια και με ανοιχτή διάθεση. Αυτές οι ερωτήσεις αγγίζουν διάφορες θεματικές, όπως η αυτοαγάπη, η επίγνωση, η ευγνωμοσύνη, και η αυτοπεποίθηση, που είναι άλλωστε και ένας βασικός πυλώνας του βιβλίου.

Το δεύτερο μέρος είναι ακόμα πιο πρακτικό από το πρώτο, αφού η συγγραφέας μας καλεί να…γίνουμε παιδιά ζωγραφίζοντας τα συναισθήματα, όπως ο θυμός ή ο φόβος. Σε αυτό το μέρος του Ημερολόγιου Αυτοεκτίμησης, ο αναγνώστης θα συνδεθεί με την πιο δημιουργική πλευρά του με στόχο να προσωποποιήσει τις σκέψεις, τους φόβους, τις ανασφάλειες, αλλά και τις όμορφες πλευρές της ζωής του. Με αυτό τον τρόπο, οι απροσδιόριστες σκέψεις θα γίνουν πιο απτές, και άρα πιο εύληπτες και διαχειρίσιμες.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος περιλαμβάνει 9 υποστηρικτικές συνήθειες που είναι καλό να εφαρμόσουμε αφότου έχουμε ολοκληρώσει τα δύο πρώτα μέρη ώστε να ενισχύσουμε ό,τι έχουμε καταφέρει να χτίσουμε. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με μερικές κενές σελίδες όπου μπορούμε να καταγράψουμε κάποιες επιπλέον σκέψεις ή θετικές δηλώσεις στις οποίες νιώθουμε την ανάγκη να ανατρέχουμε κατά διαστήματα.

Αυτό που αποκόμισα από το “Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης” είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα οδηγό με ερωτήσεις που σε προκαλούν να σκεφτείς, και οι οποίες σε βγάζουν έξω από τα στενά όρια του εαυτού όπως τον βιώνουμε όλοι καθημερινά. Απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να κάνουν μια αλλαγή και που είναι διατεθειμένοι να σπάσουν το μοτίβο των περιοριστικών πεποιθήσεων που έχουν χτίσει. 

Αν λοιπόν αισθάνεσαι και εσύ πως ήρθε η ώρα να αλλάξεις όλα αυτά που σε κρατάνε πίσω, να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις πραγματικά, και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου, το “Ημερολόγιο Αυτοεκτίμησης” είναι ο οδηγός που χρειάζεσαι.

Κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή επεξεργάσιμου e-book (όπου μπορείς να συμπληρώνεις τις απαντήσεις σου απευθείας από τον υπολογιστή σου), ή και σε έντυπη μορφή. Βρες το στο site των Εκδόσεων Φυλάτος.

 

Αν θέλεις να διαβάσεις και άλλες τέτοιες κριτικές βιβλίων…

 

Pin this

ημερολόγιο της αυτοεκτίμησης

αυτοεκτίμηση λαζαρίδου
βιβλίο αυτοεκτίμηση

 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

2 comments

Natassa's blog tips May 21, 2021 - 8:42 am

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου

Reply
Alceste June 7, 2021 - 8:14 pm

Ευχαριστώ πολύ!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.