Home CHECKLISTS Meet the parents

Meet the parents

by Alceste
________________________________

Οι 5 κανόνες για την πρώτη γνωριμία με τα πεθερικά

Ήρθε η ώρα για την πρώτη γνωριμία με τα πεθερικά, και σε έχει πιάσει άγχος για τα do και don’t; Μην ανησυχείς, αυτοί είναι οι 5 «χρυσοί» κανόνες για σίγουρη επιτυχία.

 

meeting-the-parents-tips

 

Ουδέτερο έδαφος

Μπορεί να σκεφτείς να τους καλέσεις στο σπίτι σου για να έχεις το πλεονέκτημα του οικείου χώρου. Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Αλλά για σκέψου κι αυτό…Εκτός του ότι θα καθαρίζεις για μέρες, θα έχεις και το γνωστό άγχος του οικοδεσπότη. Οπότε στο τέλος θα είσαι και κουρασμένη και περισσότερο αγχωμένη. Όσο για το δικό τους σπίτι; Εκεί παίζουν στο…δικό τους γήπεδο, άρα θα νιώσεις ακόμα περισσότερο έξω από τα νερά σου. Επιλέξτε λοιπόν έναν ουδέτερο χώρο, κάποιο εστιατόριο για παράδειγμα, που έχετε δοκιμάσει με το φίλο σου και σας άρεσε, για να είναι η πρώτη σας συνάντηση επί…ίσοις όροις.

 

Τα κάλλη μου, τα λούσα μου

Το ντύσιμο σου είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξουν οι γονείς του. Μπορεί να έχουν δει ήδη πολλές φωτογραφίες σου, και να ξέρουν τι να περιμένουν. Ωστόσο, το πώς θα επιλέξεις να ντυθείς λέει πολλά και για το χαρακτήρα σου, αλλά και για το σεβασμό που δείχνεις απέναντι τους. Τα κοντά φορέματα, το ντεκολτέ, το υπερβολικό βάψιμο, είναι μεγάλα faux pas. Για να πέσεις μέσα σκέψου: αυτό θα το φορούσες στο γραφείο; Αν ναι, πρόσθεσε ή αφαίρεσε κάτι για να κάνεις το look σου λιγότερο αυστηρό, και είσαι έτοιμη.

 

couple-out

 

Η γλώσσα του σώματος

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Φρόντισε να είσαι στην ώρα σου (αν όχι και πέντε τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα), να είσαι χαμογελαστή, και ευγενική. Κάνε τους ερωτήσεις, κοίτα τους στα μάτια, και δείξε σεβασμό. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα, που πολλές φορές το ξεχνάμε, είναι η στάση μας όχι τόσο απέναντι στους γονείς του φίλου μας, όσο στον ίδιο τον φίλο μας. Πάνω στο άγχος μας να φανούμε υπερ-ευγενικές, υπερ-εξυπηρετικές, και όλα αυτά τα ωραία που δημιουργούν μη ρεαλιστικές εντυπώσεις και προσδοκίες, ξεχνάμε να χαμογελάσουμε σε εκείνον, να τον βάλουμε στη συζήτηση, να του σφίξουμε το χέρι, ή να δείξουμε τρυφερότητα απέναντι του. Όλοι οι γονείς στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από το αν θα σε συμπαθήσουν ή όχι, νοιάζονται πιο πολύ για το πώς φέρεσαι στο γιο τους. Αν εκείνος περνάει καλά, τότε θα προσπεράσουν αυτά που μπορεί να τους ενοχλήσουν. Άλλωστε, και για εσένα εκείνος είναι πιο σημαντικός από οποιονδήποτε συγγενή ή φίλο του.

 

Ποιος πληρώνει;

Θα κάνουν κίνηση. Το ίδιο και εσείς. Θα επιμείνουν, όπως και εσείς. Καλό είναι να το έχετε συμφωνήσει από πριν με τον φίλο σου ότι θα αναλάβετε εσείς τον λογαριασμό ώστε να πάρετε από κοινού αυτή την πρωτοβουλία. Οι γονείς νιώθουν μια κρυφή υπερηφάνεια όταν βλέπουν ότι έδωσαν καλές αρχές στα παιδιά τους, και το να κεράσετε εσείς, αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Bonus point για εκείνον λοιπόν, και έμμεσα για εσένα.

 

couple-out

 

Κι αν τα κάνεις όλα αυτά, αλλά δεν?

Επειδή τα πας καλά με το γιο τους, δε σημαίνει ότι θα τα πας καλά και με εκείνους. Μπορεί οι χαρακτήρες ή οι συνήθειες σας να είναι πολύ διαφορετικές, οπότε να μην δέσει η χημεία σας. Δε θα σου πω ψέματα, είναι λίγο πιο δύσκολο όταν δεν τα πάτε τόσο καλά με τους γονείς του. Ωστόσο, μην το αφήσεις να φανεί, και προσπάθησε να τηρείς τον χρυσό κανόνα «τόσο όσο», που σημαίνει ότι οι κοινές σας συναναστροφές μπορούν να περιοριστούν σε γιορτές και γενέθλια. Δώστου το ελεύθερο να βλέπει τους γονείς του όποτε θέλει, αλλά μην γεννήσεις προσδοκίες ότι θα τον ακολουθείς. Μην τους κακολογήσεις ποτέ, ακόμα κι αν σου φερθούν άδικα, αλλά προσπάθησε επίσης να του δείξεις ότι εφόσον είστε μαζί, εσύ έχεις τον πρώτο λόγο σε πολλά πράγματα, και όχι εκείνοι.

Η πρώτη γνωριμία με τα «πεθερικά» είναι λίγο σαν να κάνεις ζογκλερικά: η ισορροπία μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα. Μείνε ψύχραιμη ό,τι κι αν συμβεί, και να θυμάσαι ότι όπως όλα, έτσι και αυτή η συνάντηση κάποια στιγμή θα τελειώσει. Φόρα το καλύτερο χαμόγελο σου και προσπάθησε να το διασκεδάσεις. Όλα είναι μια εμπειρία.

 

Σου άρεσε το post? Αν ναι…

 

Pin this

meet the parents
meet the parents-2
οι 5 κανόνες για την πρώτη γνωριμία με τα πεθερικάοι 5 κανόνες για την πρώτη γνωριμία με τα πεθερικά

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.