Home CHECKLISTS Ο μαγικός κόσμος των introvert

Ο μαγικός κόσμος των introvert

by Alceste
________________________________

Τι σημαίνει να είσαι introvert σε έναν κόσμο που δεν ησυχάζει ποτέ

 

Δεν προλαβαίνεις να το διαβάσεις; Δεν πειράζει! Μπορείς να το ακούσεις εδώ.

 

introvert-lying-on-couch

 

-Σε εμάς τους introverts αρέσει πολύ οτιδήποτε φανταστικό μας μεταφέρει μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα. Μυθιστορήματα, ταινίες, comics, video games, το δωμάτιο μας είναι γεμάτο με μικρά μαργαριτάρια που προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Γιατί όμως αγαπάμε τόσο πολύ τη μυθοπλασία; Επειδή αυτός ο κόσμος είναι μερικές φορές πολύ δύσκολος και τρομακτικός, και ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφεύγουμε είναι μέσα από τα παραμύθια, όπου όχι μόνο στεκόμαστε απλοί θεατές, αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το χαρούμενο τέλος.

-Όταν βρισκόμαστε με μια μεγάλη παρέα, η φωνή μας σπάνια θα ακουστεί πάνω από των υπολοίπων. Όταν παίρνουμε το λόγο, μέσα μας τρέμουμε και κάπου μπουρδουκλώνουμε τα λόγια μας. Όταν όμως είμαστε one-to-one, επιδεικνύουμε μια εξαιρετική πολυλογία. Με τους πολλούς χανόμαστε, με τους λίγους ξεχωρίζουμε.

-Δε μας αρέσει καθόλου να πηγαίνουμε σε μικρά μαγαζιά, όπου είμαστε εκτεθειμένοι στο επικριτικό βλέμμα των πωλητών. Νιώθουμε άβολα ξέροντας ότι μας κοιτάζουν, παρόλο που συνήθως θέλουν να μας βοηθήσουν, και έτσι, φεύγουμε βιαστικά για το πιο μεγάλο Zara που μπορούμε να βρούμε.

-Δυσκολευόμαστε να υψώνουμε τη φωνή μας, να φέρνουμε αντιρρήσεις, ή να είμαστε αγενείς όταν βρισκόμαστε σε χώρο που μας είναι ξένος. Ντρεπόμαστε πολύ και νιώθουμε ανασφάλεια, και κάπως έτσι χάνουμε μερικές φορές το δίκιο μας.

-Δε μας αρέσει να γνωρίζουμε νέα άτομα, γιατί το small talk μας δυσκολεύει. Όταν όμως ξέρουμε κάποιον καλά, μπορούμε να μιλάμε με τις ώρες. Μας αρέσει να χανόμαστε σε βαθιές φιλοσοφικές συζητήσεις και δυσανασχετούμε με το πόσο ρηχοί μπορούν να γίνουν οι γύρω μας.

-Δε θα κάτσουμε ποτέ μπροστά-μπροστά στην αίθουσα του γυμναστηρίου, ή στα έδρανα, αλλά αντίθετα, θα κρυφτούμε κάπου στη μέση όπου μπορούμε να βλέπουμε χωρίς να μας βλέπουν.

 

Το καλύτερο βιβλίο που μπορείς να διαβάσεις για τους εσωστρεφείς είναι το βιβλίο της Susan Cain, η Δύναμη των Εσωστρεφών, και μπορείς να το βρεις εδώ!*

 

being-an-introvert

 

-Μετά από μια έντονη κοινωνική δραστηριότητα, κατεβάζουμε ρολά και αρνούμαστε να επικοινωνήσουμε. Οι μπαταρίες μας αδειάζουν με κάθε συναναστροφή και έτσι χρειαζόμαστε πάντα λίγο χρόνο μόνοι μας για να επανέλθουμε.

-Δε μας αρέσει να μιλάμε στο τηλέφωνο, και μερικές φορές μας ενοχλεί όταν μας καλούν οι φίλοι μας. Αν όμως απαντήσουμε, και μας ενδιαφέρει αυτό που συζητάμε, μπορούμε να μιλάμε για ώρες.

Είμαστε παρατηρητικοί. Προσέχουμε ένα νέο κούρεμα, ή ένα καινούριο ρούχο, αλλά και λεπτομέρειες που άλλοι προσπερνούν όπως ένα όμορφο λουλούδι ή ένα σύννεφο με περίεργο σχήμα. Πολλοί μας λένε ονειροπόλους, αλλά στην πραγματικότητα, μερικές φορές είμαστε πολύ πιο συνειδητοποιημένοι από τους εξωστρεφείς.

-Είμαστε πολύ ήσυχοι. Ωστόσο, παρόλο που είμαστε σιωπηλοί, το μυαλό μας είναι συνεχώς γεμάτο σκέψεις, αφού ο εσωτερικός μας διάλογος δεν σταματάει ποτέ.

-Όταν μας ακυρώνουν σχέδια, κατά βάθος χαιρόμαστε, και βρίσκουμε αμέσως τον τρόπο να διασκεδάσουμε μόνοι μας στο σπίτι, με ταινία, ποπ κορν, και κρασί.

-Κάποιες φορές ζηλεύουμε τους εξωστρεφείς φίλους μας, αλλά στο τέλος της ημέρας δε θα αλλάζαμε ποτέ το ποιοι είμαστε, γιατί ο εαυτός μας είναι ο καλύτερος μας φίλος, και έτσι, δε χρειαζόμαστε τίποτα άλλο για να περνάμε καλά.

Εσύ τελικά είσαι introvert;

Κάνε αυτό εδώ το quiz για να το μάθεις!

 

Σου άρεσε το post? Αν ναι…

 

*Το συγκεκριμένο link είναι affiliate. Αν σου κινήσει το ενδιαφέρον αυτό το βιβλίο και το αγοράσεις δηλαδή από το keybooks, βοηθάς αυτό το blog να συνεχίζει να υπάρχει!

 

Pin this

o magikos kosmos ton introvert
o magikos kosmos ton introvert-esy poso introvert eisai
ο μαγικός κόσμος των introvertο μαγικός κόσμος των introvert

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

6 comments

Δώρα March 18, 2019 - 10:42 pm

Πιο introvert δεν γίνεται! Ειδικά με το δεύτερο ταυτίζομαι απόλυτα, σε σημείο πολλές φορές να με παρεξηγούν ως “αγενή” (άθελα μου πάντα). Παλιότερα στενοχωριόμουν, αλλά πλέον όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο με νοιάζει! 😜

Reply
Alceste March 23, 2019 - 5:59 pm

Τα καλά του να μεγαλώνεις…αποκτά ανοσία στην κριτική του κόσμου! Δώρα είμαστε πολλοί (ες) τελικά!

Reply
Έφη March 18, 2019 - 11:01 pm

Στο πρώτο μισό του ποστ διάβαζα εμένα κι έλεγα “καλέ, είμαι εσωστρεφής και το έμαθα στα γεράματα!”.
Απο την παρατηρητικότητα και κάτω έγινα πάλι εξωστρεφής!
Συμπέρασμα: διχασμένη προσωπικότητα!
(Ή αλήθεια είναι ότι μοιάζω πολύ εξωστρεφής, αυτό νομίζουν οι πολλοί, ενώ στην πραγματικότητα είμαι εσωστρεφής)

Reply
Alceste March 23, 2019 - 5:58 pm

Εσύ είσαι ambivert, κάνε το quiz εδώ αν δεν το έχεις κάνει ήδη!
Πάντως κι εγώ εξωστρεφή θα σε έλεγα να ξέρεις…

Reply
Αγγελική March 20, 2019 - 1:03 pm

Φοβάμαι ότι.. ταυτίστηκα!!! Και δε μου το είχα… Νόμιζα ότι είμαι απλά πιο ώριμη (μπου χα χα) και δεν επεδιωκα το “θόρυβο” σε σχέση με άλλους. Άλλη μια ιδιότητά μου στην επιφάνεια 😜

Reply
Alceste March 23, 2019 - 5:55 pm

Εμείς οι εσωστρεφείς έχουμε μια τάση να πιστεύουμε ότι είμαστε πιο ώριμοι. Τώρα σωστό ή λάθος…κανείς δεν ξέρει!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.