Home CHECKLISTS Οι 10 ευχές του 2020

Οι 10 ευχές του 2020

by Alceste
________________________________

Σε κάθε αλλαγή χρονιάς, γεμίζουμε τους τοίχους και τα κινητά μας με ευχές. Ευχές για τη νέα χρονιά και ελπίδες ότι θα μας φέρει τόσα καλά όσα ονειρευόμαστε χωρίς να μας στερήσει τίποτα από όσα έχουμε ήδη.

Ποιες είναι λοιπόν οι 10 ευχές του 2020;

 

Δεν προλαβαίνεις να το διαβάσεις; Άκουσε το εδώ!


Ευχές νέας χρονιάς 2020


Υγεία

Η υγεία είναι η καλύτερη ευχή που μπορείς να δώσεις σε κάποιον. Σωματική και ψυχική, χωρίς αυτή όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής μας μπαίνουν στην αναμονή. Υγεία λοιπόν και φροντίδα για το σώμα και το μυαλό μας.

Όρεξη

Όρεξη όχι μόνο για φαγητό, για καλό, ποιοτικό, νόστιμο, πρωτότυπο φαγητό, από αυτό που γεμίζει τον ουρανίσκο με γεύσεις, αλλά όρεξη και για ζωή, για βόλτες, για εξερεύνηση και νέα πράγματα.

Υπομονή

Υπομονή για να αντέχουμε στις στιγμές όπου τα νεύρα μας τεστάρονται, για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, για να υπομένουμε αυτά που δε μπορούμε να αποδιώξουμε. Μα πιο πολύ για να γίνεται η ζωή μας καλύτερη.

Αγάπη

Χωρίς αγάπη η ζωή είναι άδεια. Η αγάπη παίρνει πολλές μορφές. Είναι αυτή που παίρνεις κι αυτή που δίνεις. Αγάπη για τους δικούς σου, για το σύντροφο σου, για τους φίλους σου, αλλά και για την ίδια τη ζωή. Γέμισε τη ζωή σου με αγάπη και εκείνη θα γίνει η καλύτερη δυνατή.

 

Ευχές για το 2020

 

Ταξίδια

Κάθε ταξίδι κάτι σου δίνει. Έστω και εικόνες, έστω μερικές φωτογραφίες. Να τα κυνηγάς τα ταξίδια, όταν, όσο, και όπου μπορείς. Ακόμα κι αν είναι ένα ταξίδι με τη δουλειά. Να τα αγαπάς τα ταξίδια.

Στόχοι

Κάθε χρονιά ξεκινάει με τα New Year Resolutions, μια λίστα με όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε. Αυτή τη χρονιά όμως εύχομαι οι στόχοι να μη μείνουν στο χαρτί. Να γίνουν πραγματικότητα και κάθε στόχος που εκπληρώνεται να αντικαθίσταται από έναν άλλο, έναν καλύτερο, που θα σε πάει πιο πέρα, πιο κοντά σε αυτό που μπορείς να γίνεις.

Δημιουργικότητα

Εύχομαι κάθε χρονιά να φτιάχνεις κάτι για το οποίο θα νιώθεις περηφάνεια, κάτι απόλυτα δικό σου, ένα κομμάτι του εαυτού σου που θα βγαίνει από μέσα σου και θα το μοιράζεσαι απλόχερα με τον κόσμο.

 

Για το 2020

 

Ανοιχτό μυαλό

Ανοιχτό μυαλό για να ακούς όσα σου λένε, χωρίς να βιάζεσαι να κρίνεις, για να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό, ακόμα κι αν σου μοιάζει περίεργο, για να μπορείς να δεχτείς τις αλλαγές και να μην παγιώνεσαι στο σίγουρο.

Αισιοδοξία

Θυμάμαι μια φορά είχα μπει σε ένα ταξί κι ο οδηγός μου είχε δώσει την εξής ευχή: να έχεις μετρημένη αισιοδοξία. Να είσαι αισιόδοξη αλλά να μη χάνεις ποτέ το ρεαλισμό σου, να είσαι ρεαλίστρια αλλά να μην ξεχνάς τη μαγεία του να ελπίζεις. Αυτό εύχομαι και εγώ λοιπόν για σένα.

Τόλμη

Το πιο σημαντικό από όλα μετά την υγεία. Τόλμη, θάρρος, για να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις, για να βγεις έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου, για να ρισκάρεις, για να σπάσεις τη ρουτίνα σου, για να κόψεις όσα σε τραβάνε πίσω και να κυνηγήσεις όσα σε πάνε μπροστά. Για να αντικρίσεις κατάματα όσα σε τρομάζουν και να μην τα αφήσεις να σε νικήσουν. Για να αποδείξεις στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις, πως έχεις μέσα σου περισσότερη δύναμη από όσο πιστεύεις.

 

Εσένα ποιες είναι οι δικές σου 10 ευχές για το 2020;

 

*Αυτό το post ήταν μέρος ενός #blogchallenge για τους συνδρομητές του Little Hope Flags που έτρεξε και στο instagram. Για να παίρνεις και εσύ μέρος (και να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις δώρα!) άφησε μου τα στοιχεία σου παρακάτω.

 

Pin this

οι ευχές του 2020τι θέλω για τη νέα χρονιά

για το νέο χρόνο
ευχές 2020

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

2 comments

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) January 13, 2020 - 10:33 pm

Σημαντικές ευχές για όλους μας Άλκηστη!
Αυτό που είπε ο ταξιτζής “Να έχεις μετρημένη αισιοδοξία” το έχω και είναι κάτι που κρατάει τις ισορροπίες με την πραγματικότητα,

Reply
Alceste January 15, 2020 - 12:47 pm

Ήταν πολύ στοχευμένη η παρατήρηση του!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.