Home CHECKLISTS Οι 10 αλήθειες για τη διοργάνωση του γάμου

Οι 10 αλήθειες για τη διοργάνωση του γάμου

by Alceste
________________________________

Όλα εκείνα που δεν σκέφτεσαι ποτέ πριν αρχίσεις να διοργανώνεις τον γάμο σου

just-married

 

-Ο γάμος είναι μια εκδήλωση που κοστίζει. Εκτός κι αν είσαι εσύ και εκείνος με τα πιο απλά σας ρούχα και τις πιο φτηνές βέρες που μπορείτε να βρείτε. Το κέντρο ή ο χώρος όπου θα κάνετε τη δεξίωση είναι εξαιρετικά ακριβά, ειδικά αν αποφασίσεις να παντρευτείς κάποιο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Ετοιμάσου να ανεβάσεις αρκετά το budget, και ξέχνα όλα εκείνα τα ωραία μεν, απλησίαστα δε που βλέπεις στο pinterest.

 

-Απαιτείται αρκετή γραφειοκρατία, και κάπως έτσι καταλύεται αυτός ο μύθος που θέλει τα ζευγάρια να κλέβονται και να παντρεύονται κρυφά σε ένα απόμερο εκκλησάκι. Ετοιμάσου να τρέξεις σε εφορία, σε δύο-τρεις εκκλησίες, στο δημαρχείο, και σε εφημερίδες. Ποιος είπε ότι ο γάμος δεν είναι ρομαντική υπόθεση;

 

-Υπάρχουν πάρα πολλά τα οποία πρέπει να διοργανώσεις, και αν δεν φτιάξεις τουλάχιστον ένα υποτυπώδες checklist, θα χαθείς. Από το στολισμό, το νυφικό, στις λεπτομέρειες της δεξίωσης, θα κληθείς να συντονίσεις πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και πράγματα. Προσπάθησε να οργανωθείς από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσετε τις ετοιμασίες, ώστε να μην πελαγώσεις.

 

Τα αρχεία excel, και ένα ημερολόγιο θα γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι. Είτε πρόκειται για το budget του γάμου, όπου πρέπει να καταγράψεις με ευλάβεια τα τελικά κόστη, τις προκαταβολές, και την εξόφληση, είτε το seating plan των καλεσμένων, ένα απλό αρχείο excel θα σε σώσει και θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο. Αντίστοιχα, θα χρειαστείς και ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράψεις όλα σου τα tasks με ιδανικές ημερομηνίες ολοκλήρωσης τους. Έτσι, θα ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κυνηγήσεις και πότε, και δε θα ξεχάσεις τίποτα.

 

alternative-wedding

 

-Αν δεν έχεις μια πολύ κολλητή φίλη, η επιλογή κουμπάρας θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Μπορεί να θέλεις να το ζητήσεις από την Α., η οποία όμως μένει στο εξωτερικό, κι αν το ζητήσεις από τη Β., μπορεί να παρεξηγηθεί η Γ. Από την άλλη, οι κουμπάροι σου πρέπει να είναι άτομα με τα οποία έχετε χημεία, και κυρίως, είστε σε παρόμοια φάση της ζωής σας. Με αυτό τον τρόπο, θα συνεχίσετε να συμβαδίζετε ακόμα και όταν κατεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας.

 

-Παλαιότερα οι κουμπάροι αναλάμβαναν κάποια από τα έξοδα του γάμου. Πλέον, καλό θα ήταν να έχετε στο μυαλό σας ότι επειδή έχουν δυσκολέψει οι καταστάσεις, δεν πρέπει να υπολογίζετε στη συνεισφορά τους, παρά μόνο στη φυσική παρουσία τους στις ετοιμασίες και φυσικά, στο γάμο.

 

-Η πιο ρομαντική στιγμή μετά την πρόταση γάμου, και πριν τον ίδιο τον γάμο, είναι η μέρα που θα πάτε στην εκκλησία για πρώτη φορά για να συζητήσετε εν δυνάμει ημερομηνίες. Εκεί θα νιώσετε στ’αλήθεια ότι κάνετε το μεγάλο βήμα, και ότι ο γάμος σας πραγματικά θα συμβεί. Όλα όσα ακολουθούν είναι συχνά γραφειοκρατικά, περίπλοκα, ή κουραστικά, για εμάς τους αναποφάσιστους.

 

-Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε ετοιμασία, πρέπει να έχετε συζητήσει τι ακριβώς θέλετε. Έναν ανοιχτό γάμο; Πολλούς συγγενείς; Μόνο φίλους; Ρομαντικό ύφος ή κάτι πιο μοντέρνο; Ακόμα και αν ο φίλος σου δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα της διακόσμησης, πρέπει να έχετε θέσει εξαρχής κάποιους κανόνες ώστε να αποφύγετε αργότερα τις συγκρούσεις και να πάρετε πιο γρήγορα τις απαραίτητες αποφάσεις.

 

married-couple

 

-Αν δεν έχεις υψηλό budget, να είσαι προετοιμασμένη να αφαιρέσεις πολλά άτομα από τη λίστα των καλεσμένων σου. Σκέψου ποιοι είναι οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι, και εκείνοι με τους οποίους κρατάς επαφή, και σβήσε αυτούς στους οποίους νιώθεις ότι χρωστάς υποχρέωση επειδή σε κάλεσαν στο δικό τους γάμο. Είναι η δική σας βραδιά και πρέπει να την περάσετε με εκείνους που σας νοιάζονται πραγματικά. Και αν θέλεις με κάποιο τρόπο να δείξεις στους υπόλοιπους ότι τους σκέφτηκες, φύλαξε τους μπομπονιέρα, κάποιο γλυκό, και ίσως ένα μικρό αναμνηστικό που θα έχεις προμηθευτεί ειδικά για εκείνους.

 

 

-Θα αγχωθείς, θα μπλεχτείς, θα πελαγώσεις. Θα κυνηγάς τον φίλο σου να σου δώσει τη δική του λίστα, και θα σε πιάσει πονοκέφαλος με τα αμέτρητα άρθρα που θα βρίσκεις στο internet. Εδώ η λέξη-κλειδί είναι μία: ψυχραιμία. Ξεκίνα να τα βάζεις όλα σε τάξη σιγά-σιγά, και όπου δυσκολευτείς, ρώτα. Άλλους παντρεμένους φίλους σου, τους γονείς σου, τους γνωστούς σου, οποιονδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει. Ακόμα και οι πιο δύσκολοι γρίφοι θα βρουν τελικά την απάντηση τους, και έτσι, θα αρχίσουν όλα να τακτοποιούνται χωρίς να το καταλάβεις.

 

Μέσα σε όλο αυτό το οργανωτικό χάος, πολλές φορές θα ξεχνάς το πραγματικό νόημα του γάμου: το ότι ενώνεις τη ζωή σου με έναν άλλον άνθρωπο, με τον οποίο θα μοιραστείς όλες τις υπόλοιπες στιγμές σου. Άσε λοιπόν για μια στιγμή το checklist σου, πάρτον μια αγκαλιά, και αφέσου σε αυτό το υπέροχο συναίσθημα. Αξίζει.

 

 

Βρήκες χρήσιμο αυτό το post? Αν ναι…

 

Pin this

oi 10 alitheies gia ti diorganosi tou gamouoi 10 alitheies gia ti diorganosi tou gamou-2

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.