Home CHECKLISTS Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι

Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι

by Alceste
________________________________

15 μαθήματα που μας διδάσκει το βιβλίο «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι».

Προτιμάς να το ακούσεις; Απλά πάτησε το play!

όταν δε βιάζεσαι

 

-Όταν μας συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, νιώθουμε άσχημα όχι μόνο γι’αυτό που μας συνέβη αλλά και εξαιτίας όλων εκείνων των αρνητικών σκέψεων που γεννιούνται από αυτό.

Η αγάπη είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή μας και που την κάνει να αξίζει.

Τα λάθη μας είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος που θα έχουμε ποτέ την τύχη να συναντήσουμε. Αντί να στεναχωριέσαι όταν κάνεις ένα λάθος, αναλογίσου τι μπορείς να μάθεις από αυτό και πώς θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

-Το να βρεις μια καλή δουλειά είναι πολύ σημαντικό. Πιο σημαντικό από αυτό όμως είναι να μάθεις να αγαπάς αυτό που κάνεις και να έχεις πάντα τη διάθεση να το κάνεις, κι αυτό είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση.

 

 

-Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείς ένα αρνητικό συναίσθημα είναι να το αφήσεις να καταλαγιάσει καθώς το παρατηρείς. Αν προσπαθείς να το κατευνάσεις ή να το σωπάσεις, τότε όπως ακριβώς και μια λίμνη γεμάτη λάσπη, το μυαλό σου θα θολώσει και δε θα μπορείς να διακρίνεις τίποτα καθαρά.

-Όταν δίνεις ένα όνομα στα συναισθήματα σου, δεν τα βλέπεις γι’αυτό που είναι αλλά γι’αυτό που πιστεύεις εσύ ότι είναι. Αντίθετα, αν αφεθείς κι απλά τα παρακολουθήσεις, τότε θα δεις πως τα συναισθήματα δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια που μεταβάλλεται και αυξομειώνεται με το πέρασμα του καιρού.

-Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν πάντα δύο αντικρουόμενες δυνάμεις: του καλού και του κακού. Κανένας δεν είναι ποτέ μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Αυτό το οποίο εσύ τροφοδοτείς με τις σκέψεις και τις πράξεις σου είναι αυτό που θα παίρνει τα ηνία της ζωής σου. Γι’αυτό και κάθε σου σκέψη ή κάθε σου πράξη, όσο μικρή κι αν είναι, έχει μεγάλη σημασία.

 

όταν δε βιάζεσαι φράση

 

-Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά της ζωής μας, όσο αντιφατικό κι αν μοιάζει αυτό. Όλα αλλάζουν συνεχώς, όπως ακριβώς και η γη περιστρέφεται δίχως παύσεις. Όσο τρομακτική κι αν μοιάζει αυτή η αλλαγή, στην πραγματικότητα μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε πάντα καλύτεροι.

-Το καλύτερο φάρμακο μπορεί να μοιάζει με δηλητήριο σε αυτόν που δε θέλει να το πάρει. Δε μπορείς να βοηθήσεις εκείνον που δεν έχει αποφασίσει πραγματικά ότι χρειάζεται βοήθεια.

-Αν θέλεις να καταλάβεις κάποιον, δες πώς ζει, και όχι πώς λέει ότι θα ήθελε να ζει.

-Για να χτίσεις και να διατηρήσεις μια καλή σχέση αρκεί να θυμάσαι τη μεταφορά του αναμμένου τζακιού: αν είσαι πολύ κοντά, θα καείς, κι αν είσαι πολύ μακριά, η ζέστη του δε θα σε φτάσει. Το μυστικό κρύβεται στην ισορροπία.

 

μαθήματα όταν δε βιάζεσαι

 

-Κάθε φορά που κουβαλάς μέσα σου θυμό για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο σου έχει φερθεί κάποιος στερείς αυτό το χώρο από ένα θετικό συναίσθημα. Συγχώρεσε και προχώρα παρακάτω. Γέμισε την καρδιά σου με αγάπη.

-Όπως ο σκηνοθέτης αναγνωρίζει κατευθείαν ποιος ηθοποιός είναι κατάλληλος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας του ταινίας, έτσι και εμείς αντιλαμβανόμαστε αμέσως ποιος άνθρωπος είναι κατάλληλος για εμάς.

-Αν ζηλεύεις κάποιον για όλα εκείνα που φαίνεται να έχει, να θυμάσαι ότι η πίτσα στις διαφημίσεις δείχνει πάντα πολύ πιο νόστιμη από ό,τι είναι πραγματικά.

 

δε βιάζεσαι

 

-Η ζωή μας είναι μια σειρά από καθημερινές στιγμές που μια στο τόσο διακόπτονται από κάποιες εξωπραγματικές στιγμές. Μη ζεις για το εξωπραγματικό. Μάθε να αναγνωρίζεις την αξία της ευτυχίας που κρύβεται στις μικρές χαρές της καθημερινότητας.

 

Εσύ έχεις διαβάσει το «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι»; Αν όχι, μπορείς να το βρεις εδώ από τις Εκδόσεις Πεδίο*. Αν ναι,άφησε μου το σχόλιο σου με αυτά που ξεχώρισες πιο πολύ στο συγκεκριμένο βιβλίο!

*affiliate link: αποκτώντας το βιβλίο από τον προτεινόμενο σύνδεσμο, προσφέρεις δωρεάν υποστήριξη στο blog!

 

Pin this

όσα μπορείς να δεις όταν δε βιάζεσαι όταν δε βιάζεσαι βιβλίο

όσα μπορείς να δεις
15 μαθήματα βιάζεσαι

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

6 comments

Αγγελική April 14, 2020 - 7:22 pm

Πάντα μου δίνεις ιδέες για κατι νέο! Θα το διαβάσω οπωσδήποτε!

Reply
Alceste April 15, 2020 - 11:00 am

Ευχαριστώ πολύ Αγγελική! 🙂

Reply
Ερωφίλη April 17, 2020 - 9:32 pm

Από αυτά που έγραψες μου φαίνεται πολύ αξιόλογο. Μπαίνει κατευθείαν στο καλάθι!

Reply
Alceste April 20, 2020 - 10:15 am

Είναι πολύ γλυκό βιβλίο, και όπως προτείνει και ο συγγραφέας, το διαβάζεις λίγο-λίγο για να το κατανοήσεις πλήρως 🙂

Reply
Marina Tsardakli April 27, 2020 - 5:04 pm

Σπουδαία μαθήματα! Εχω μόνο μία ένσταση! Η πίτσα είναι υπερνόστιμη όπου κι αν βρίσκεται χαχα
Καλή βδομάδα Άλκηστη 🙂

Reply
Alceste April 28, 2020 - 10:26 am

Χαχαχαχα τα burger έστω! Φιλιά!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.