Site icon Little Hope Flags

Πίστεψε σ’εσένα

πίστεψε σ'εσένα

Γιατί πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο “Πίστεψε σ’εσένα” και τι θα κερδίσεις από αυτό;

Προτιμάς να ακούσεις αυτή την ανάρτηση; Πάτα το play!


 

 

Το “Πίστεψε σ’εσένα” δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Είναι ένα βιβλίο αυτοενδυνάμωσης. Ένα βιβλίο που θα σου θυμίσει τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου, και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Πρόκειται για ένα μανιφέστο αυτοεμπιστοσύνης και μια υπενθύμιση των απεριόριστων δυνατοτήτων που έχουμε όλοι μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ποια είναι η συγγραφέας του βιβλίου, Rut Nieves, και τι έχει να μας πει για το πώς να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας; Η Rut ήταν ανέκαθεν μια κοπέλα σαν όλες τις άλλες. Εξαιρετικά εργασιομανής, είχε χτίσει μια πολύ καλή καριέρα στην αρχιτεκτονική. Ώσπου μια μέρα ξύπνησε και αποφάσισε ότι η ζωή της δεν τη γέμιζε καθόλου. Παράτησε τη δουλειά της, άφησε πίσω την οικογένεια, τους φίλους της, και καθετί γνώριμο, και ταξίδεψε στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της. Μετά από αμέτρητα σεμινάρια και βιβλία αυτοβοήθειας, η Rut έχει πλέον γράψει τρία δικά της βιβλία (το “Πίστεψε σ’εσένα” είναι το πρώτο της τριλογίας) και διεξάγει σεμινάρια με στόχο να βοηθήσει τους γύρω της να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους.

 

 

Η Rut πιστεύει πως κάθε άνθρωπος έχει ένα προορισμό, ένα ταξίδι που πρέπει να κάνει, όχι μόνο για να ανακαλύψει το ποιος είναι, αλλά και για να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε με απόψεις και πεποιθήσεις που μας κληρονομούν οι γύρω μας, εσκεμμένα ή άθελα τους. Πεποιθήσεις οι οποίες χτίζουν έναν τοίχο γύρω μας που δε μας επιτρέπει να κοιτάξουμε έξω, να δούμε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, που μπορεί να είναι πιο ταιριαστό σε εμάς. Κατασκευάζουμε μια καθημερινότητα που δεν μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε και η ζωή μας γεμίζει δυσαρέσκεια.

Οι υποσυνείδητες σκέψεις μας κατευθύνουν τη ζωή μας, αλλά τίποτα δεν είναι αμετάκλητο: οι άνθρωποι αλλάζουν αρκεί να το θέλουν. Τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να καταστρέψουν την ποιότητα της ζωής μας, δημιουργώντας έναν αέναο κύκλο αυτολύπησης και απόδοσης ευθυνών σε όλους εκείνους που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Κανείς όμως δεν είναι υπεύθυνος για τους άλλους, παρά μόνο για τον ίδιο τον εαυτό του. Εμείς επιλέγουμε πώς θα ερμηνεύσουμε όσα μας συμβαίνουν, και πώς θα τα αξιοποιήσουμε τελικά.

 

 

Αν θέλεις να αρχίσει να βελτιώνεται η ζωή σου, πρέπει να πάρεις κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Να αλλάξεις τις συνήθειες σου, να παλέψεις ενάντια στις βαθιά ριζωμένες υποσυνείδητες σκέψεις σου, αλλά και να απομακρυνθείς από όλους εκείνους που σε κρατάνε πίσω.

Όταν μας συμβαίνει κάτι αρνητικό, είναι σημαντικό να αλλάξουμε το πρίσμα μέσα από το οποίο αντικρύζουμε αυτή την κατάσταση. Αντί να σκεφτόμαστε “Μα γιατί σε μένα”, θα μας είναι πολύ πιο χρήσιμο να αναρωτηθούμε “Τι θέλει να μου διδάξει η ζωή;”. Η Rut χρησιμοποιεί μια πολύ ωραία μεταφορά. Σκέψου, γράφει, τη ζωή σου σαν ένα χωράφι. Δε θα ήθελες να το καλλιεργήσεις με ωραία φυτά; Να το βλέπεις να ανθίζει μέρα με τη μέρα; Φαντάσου πόση χαρά θα σου έφερνε, και τι ανθρώπους θα προσέλκυε ένα τέτοιο θέαμα. Αναλογίσου τώρα το αντίστροφο σενάριο. Δεν είναι αποκαρδιωτικό σχεδόν;

 

 

Παράλληλα, η Rut μιλάει συχνά για τη σημασία του να αγαπάς τον εαυτό σου. Να αναγνωρίζεις τη μοναδικότητα του και όλα εκείνα που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είσαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής σου, φέρσου σε εσένα όπως θα φερόσουν σε έναν αξιότιμο φιλοξενούμενο στο σπίτι σου. Δε θα τον ξυπνούσες κάθε μέρα κατηγορώντας τον για το ένα και το άλλο, έτσι δεν είναι; Είναι σημαντικό να μάθεις να εμπιστεύεσαι. Όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τη ζωή ότι θα σε κατευθύνει εκεί που πρέπει να πας αν μπορείς να αφεθείς, έστω και για λίγο, στα καλέσματα της.

Το “Πίστεψε σ’εσένα” δε μιλάει για θαύματα, για νίκες που έρχονται από το πουθενά. Δε σου υπόσχεται πως θα κερδίσεις το λαχείο, θα βρεις τον έρωτα της ζωής σου, ή θα ανακαλύψεις το μυστικό της επιτυχίας. Αντίθετα, μιλάει για απλές καθημερινές ιδέες που όλοι μας έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή, και για τη δύναμη που έχουμε μέσα μας να χτίσουμε μια ζωή που θα μας κάνει περήφανους, γεμάτους, και έτοιμους να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Είναι ένα ευανάγνωστο βιβλίο και ένα πρώτο βήμα προς την αυτοενδυνάμωση, όπως γράφει και η Rut.

 

 

Εσύ πιστεύεις σ’εσένα;

Αυτό το βιβλίο ήταν μια ευγενική χορηγία από τις Εκδόσεις Πεδίο, ενώ μπορείς να το βρεις και εδώ.*

Αν σου άρεσε αυτό το κείμενο, άφησε μου ένα σχόλιο, ή μοιράσου το στο facebook!

 

*affiliate link

Pin this

 

Exit mobile version