Home CHECKLISTS Πώς είναι να ταξιδεύεις για δουλειά

Πώς είναι να ταξιδεύεις για δουλειά

by Alceste
________________________________

Θυμάμαι πιο παλιά, αν γνώριζα κάποιο άτομο που ταξίδευε για τη δουλειά του, εντυπωσιαζόμουν και ζήλευα ταυτόχρονα. Γιατί τι καλύτερο από το να πληρώνεσαι για να βλέπεις ωραία μέρη, να τρως νόστιμα φαγητά, και να γυρίζεις τη χώρα ή τον κόσμο; Αυτό ήταν το όνειρο ζωής μου. Ώσπου το έζησα και κατάλαβα πως η φαντασία απέχει πολύ (πάρα πολύ!) από την πραγματικότητα.

Πώς είναι λοιπόν να ταξιδεύεις για δουλειά;

 

πώς είναι να ταξιδεύεις για δουλειά

 

Δε χρειάζεται να κανονίσεις (σχεδόν) τίποτα

Σε αντίθεση με τα ταξίδια ψυχαγωγίας, που ξεκινάς εξονυχιστική έρευνα τουλάχιστον 2 μήνες πριν για να φτιάξεις μια λίστα με όλα τα μέρη που θα επισκεφτείς, όταν ταξιδεύεις για δουλειά, όλα στα κανονίζει (συνήθως) κάποιος άλλος. Τα εισιτήρια, τη διαμονή σου, και καμιά φορά και τα μεταφορικά σου, όλα οργανώνονται χωρίς να ασχοληθείς ιδιαίτερα. Κι αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση, αφού συχνά το να ψάχνεις πτήσεις ή δωμάτιο είναι ένας από τους χειρότερους πονοκέφαλους του ταξιδιού.

Συνήθως μένεις σε ωραία ή κεντρικά ξενοδοχεία

Όταν ταξιδεύεις για δουλειά, οι πιθανότητες είναι ότι το ξενοδοχείο στο οποίο θα μένεις θα είναι αρκετά κεντρικό ώστε να σε εξυπηρετεί στις μετακινήσεις σου. Επίσης, πολλές εταιρείες επιλέγουν ξενοδοχεία καλύτερης ποιότητας, αφενός γιατί εξασφαλίζουν καλύτερες (εταιρικές) τιμές, αφετέρου γιατί έτσι προσέχουν τις υπαλλήλους τους. Βέβαια, αυτό δεν είναι (δυστυχώς) κανόνας, αλλά όταν ταξιδεύεις για δουλειά και μένεις σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, όπως και να το κάνεις, απολαμβάνεις το ταξίδι λίγο περισσότερο.

 

πώς είναι τα ταξιδεύεις για δουλειά

 

Δοκιμάζεις νέες κουζίνες ή ενδιαφέροντα εστιατόρια

Συχνά, στα ταξίδια της δουλειάς το μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό είναι η μόνη στιγμή της ημέρας όπου μπορείς να χαλαρώσεις λίγο και να κατεβάσεις ρυθμούς. Όταν βρίσκεσαι σε μια άλλη πόλη, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα, ή να δειπνήσεις στο νέο in μέρος, κάτι που καμιά φορά δεν κάνεις όταν ταξιδεύεις για αναψυχή και απλά τρέχεις για να προλάβεις να τα δεις όλα. Από τα καλύτερα φαγητά που θυμάμαι να έχω φάει ήταν σε ένα τέτοιο ταξίδι στην Κρήτη. Απλά δε μπορώ να στο περιγράψω!

Κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα σου

Καλώς ή κακώς, ένα ταξίδι, όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι, σε βοηθάει να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα, να αλλάξεις παραστάσεις, να δεις ένα διαφορετικό τοπίο, ή έστω να φας ένα τέλειο πρωινό χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου. Κι αυτό το τελευταίο ειδικά δεν το λες και λίγο!

Γνωρίζεις κόσμο, ντόπιους ή ξένους

Ακόμα και το πιο κοντινό ταξίδι για δουλειά σε φέρνει σε επαφή με ντόπιους ή καμιά φορά, και με ανθρώπους από άλλες χώρες ή κουλτούρες. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που σε βοηθάει να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, να μάθεις νέα πράγματα, και να δεις λίγο πιο έξω από το στενό σου κύκλο.

 

πώς είναι τα ταξιδεύεις για δουλειά

 

Δεν προλαβαίνεις να δεις (σχεδόν) τίποτα

Ταξίδι με ταξίδι διαφέρει. Έχουν υπάρξει ταξίδια όπου είχα την ευκαιρία να δω κάποια μέρη, να επισκεφτώ ένα μουσείο, ή να πάω μια βόλτα στο κέντρο της πόλης όπου βρισκόμουν. Σε άλλα ταξίδια όμως, η μόνη στιγμή χαλάρωσης ήταν η διαδρομή από και προς το ξενοδοχείο, όπου όταν πατούσα το πόδι μου, έπεφτα ξερή από την κούραση. Αντίθετα από ό,τι πιστεύουν πολλοί, όταν ταξιδεύεις για δουλειά, δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για τουρισμό.

Σε τρώει η μοναξιά

Αν ταξιδεύεις για δουλειά μόνος σου, η μαύρη αλήθεια είναι πως θα περάσεις πολλές ώρες μοναξιάς. Τόσο στο ταξίδι, όσο και εκείνες τις νεκρές ώρες που δε μπορείς να δουλέψεις, ή όταν θα βγαίνεις για φαγητό σαν μοναχική Carrie Bradshaw. Υπάρχουν στιγμές που σου λείπει να έχεις ένα φίλο ή ένα συνάδελφο να πείτε μια κουβέντα, να συζητήσετε το πώς πήγε η μέρα σας, ή να μοιραστείτε μια μερίδα πατάτες (λέμε τώρα).

 

πώς είναι τα ταξιδεύεις για δουλειά

 

Κουράζεσαι πιο πολύ

Άλλη η κούραση του ταξιδιού αναψυχής κι άλλη εκείνου της δουλειάς. Όταν ταξιδεύεις για τη διασκέδαση σου, μπορείς να είσαι όλη μέρα έξω και να μπαινοβγαίνεις στα μουσεία χωρίς να νιώσεις την παραμικρή κούραση. Όταν όμως το ταξίδι σου αφορά τη δουλειά, κουράζεσαι πιο πολύ, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, αφού δε χαλαρώνεις στιγμή.

Αφήνεις πολλές εκκρεμότητες πίσω

Αν τα ταξίδια είναι μεγάλο κομμάτι της εργασιακής καθημερινότητας σου, αναγκάζεσαι να αφήσεις πίσω πολλές υποχρεώσεις και ανοιχτές εκκρεμότητες, οι οποίες σε περιμένουνμε…ανοιχτές αγκάλες. Μπορεί να γυρίσεις σπίτι από ταξίδι και το ψυγείο να είναι άδειο, ή να έχεις μια στοίβα από άπλυτα ρούχα, και να πρέπει, μέσα στην κούραση σου, να πας σουπερ μάρκετ και να βάλεις πλυντήριο. Δεν ακούγεται πολύ ευχάριστο, ε;

 

πώς είναι τα ταξιδεύεις για δουλειά

 

Χάνεις επαφή με τον κύκλο σου

Αν ταξιδεύεις συχνά, θα δυσκολεύεσαι να κρατήσεις την επαφή με τις παρέες σου, αφού στον ελεύθερο χρόνο σου θα προσπαθείς να κλείσεις τις εκκρεμότητες σου (δες πιο πάνω!) ή να δεις τους πιο στενούς σου ανθρώπους. Κάπως έτσι, απομακρύνεσαι σιγά-σιγά και η απόσταση μεταξύ σας μεγαλώνει με κάθε επιπλέον χιλιόμετρο.

 

Τα ταξίδια για δουλειά έχουν, όπως όλα τα πράγματα, τη θετική και την αρνητική πλευρά τους. Την επόμενη φορά που θα δεις λοιπόν έναν φίλο σου να ανεβάζει μια φωτογραφία στο Instagram από ένα υπέροχο τοπίο, μην βιαστείς να τον κρίνεις. Μπορεί το μόνο που κατάφερε να κάνει εκεί είναι να βγάλει αυτή ακριβώς τη φωτογραφία.

 

Σου άρεσε αυτό το κείμενο; Αν ναι…

Pin this

πώς είναι να ταξιδεύεις για δουλειάπώς είναι να ταξιδεύεις για δουλειά pin

πώς είναι όταν ταξιδεύεις για δουλειά pin
πώς είναι τα ταξίδια για δουλειά
πώς είναι όταν ταξιδεύεις για δουλειά

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

2 comments

Natassa's blog tips October 22, 2019 - 7:25 am

Έχω κάνει ταξίδια για δουλειά και όντως συνέχεια τρέχαμε για δουλειά παρά ευχαριστήθηκα το ταξίδι, αλλά τα βράδια ήταν μαγικά

Reply
Alceste October 25, 2019 - 9:19 pm

Πραγματικά Νατάσσα, έτσι ακριβώς είναι!

Reply

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.