Σου έκανε πρόταση γάμου. Είπες ναι. Και τώρα;
-Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το σε ποιον και πώς θα το πεις. Ίσως να νιώσεις μια παρόρμηση να το μοιραστείς με όλους σου τους «φίλους» στο facebook, στο instagram, και στο snapchat, αλλά επειδή δεν είμαστε όλοι του γένους Kardashian, θα σου πρότεινα να το κρατήσεις στο στενό κύκλο εκείνων των ανθρώπων που θα χαρούν πραγματικά. Κάποια πράγματα είναι πολύ προσωπικά για να τα μάθουν όλοι.
-Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι σιγά-σιγά τι σημαίνει να είσαι αρραβωνιασμένη. Το μονόπετρο στο δάχτυλο σου θα σε κάνει να νιώσεις λίγο πιο ώριμη, σα να σοβάρεψες σε μία νύχτα. Είναι που συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι πια single lady, ότι έχεις δεσμευτεί με έναν άνθρωπο για την υπόλοιπη ζωή σου, και ότι πλέον κάθε σου απόφαση πρέπει να περιλαμβάνει και εκείνον. Το δαχτυλίδι κουβαλάει μαζί του ένα νέο σετ υποχρεώσεων, μια μεγάλη αλλαγή που δε θα μπορούσες να είχες φανταστεί προτού το φορέσεις.
-Καθώς θα ανακοινώνεις το νέο σε συγγενείς και φίλους, η αναπόφευκτη ερώτηση θα σκάσει: «και πότε θα γίνει ο γάμος;». Μέχρι χτες ήσουν «τυπικά» ελεύθερη κι ωραία, και τώρα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι για τούλια και κουφέτα. Προτού βιαστείς να απαντήσεις, πρέπει να το συζητήσεις με τον husband-to-be. Αυτή, όπως και όλες οι επόμενες, είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρετε από κοινού. Οπότε χαμογέλα ευγενικά και άλλαξε θέμα.
-Όταν αρχίζετε να συζητάτε τα του γάμου, είναι λογικό να νιώσεις μια απόγνωση, έναν πανικό, ένα τι-είναι-όλο-αυτό-που-πρέπει-να-οργανώσω. Relax, βαθιές ανάσες, όλα θα πάνε καλά. Το internet είναι ένα απύθμενο πηγάδι πληροφοριών, όπου μπορείς να βρεις checklist, to do list, wedding planners, ακόμα και αρχεία για budgeting. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε το τι θέλετε. Άλλη οργάνωση απαιτεί ένας γάμος 300 ατόμων, και άλλη αυτός των 30 ατόμων. Ξεκινήστε με το μέρος, το πότε, και τα άτομα, και αρχίστε να χτίζετε πάνω σε αυτή τη βάση. Προτού αρχίσετε να ανακοινώνετε και να κλείνετε, ορίστε ένα budget και δείτε μέχρι πού φτάνετε. Θέστε προτεραιότητες, και να θυμάστε ότι είναι το δικό σας party και θα το κάνετε με τους δικούς σας όρους και χρόνους.
-Όταν περάσει η μαγεία των πρώτων ημερών, και συνηθίσεις την ιδέα, θα αντιληφθείς το πιο βασικό από όλα: ο αρραβώνας είναι μια υπόσχεση. Μια υπόσχεση ότι αυτός ο άντρας θα είναι ο άνθρωπος σου, εκείνος που θα σε στηρίζει στις δυσκολίες, θα μοιράζεται μαζί σου όλα του τα προβλήματα, εκείνος που θα χαίρεται με τις χαρές σου, ο σύντροφος σου σε κάθε σου βήμα. Θα αρχίσεις να τον προσέχεις περισσότερο, και να νιώθεις ευθύνη απέναντι του, γιατί πλέον δεν είστε μονάδες που συζούν, αλλά μια δυάδα που λειτουργεί σαν ένα. Αυτή η αλλαγή θα έρθει με τρομακτική φυσικότητα, και κάπως έτσι, θα έχεις πλέον περάσει στην επόμενη πίστα της ενηλικίωσης. Welcome to the group, dear.
Αν σου φάνηκε χρήσιμο αυτό το κείμενο…
Pin this


6 comments
Καλά,ας βρεθεί πρώτα ο κατάλληλος άνθρωπος για τη ζωή της καθεμίας και αυτά νομίζω πως έρχονται σιγά-σιγά, φυσικά και από μόνα τους.
Εννοείται, δεν πρέπει να πιέζουμε ποτέ καταστάσεις! Άλλωστε, όταν έρχεται, μάλλον το καταλαβαίνεις…!
Κι αν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος μία φορά και χωρίσεις να ελπίζεις να υπάρχει και δεύτερος κατάλληλος άνθρωπος 🙂
Κανείς δεν ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή…!
“Μια υπόσχεση ότι αυτός ο άντρας θα είναι ο άνθρωπος σου, εκείνος που θα σε στηρίζει στις δυσκολίες… ” Το θέμα είναι να τα κάνει όλα αυτά πριν φτάσετε στον αρραβώνα…! 😜
Ο αρραβώνας είναι όντως μια υπόσχεση αλλά και μία δέσμευση ότι ο άνθρωπος που επέλεξες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να είναι ο άνθρωπος σου… όπως με τη σειρά σου κι εσύ φυσικά! It takes two to tango! 😉
Χαχαχαχα πολύ δίκιο έχεις Δώρα! Αν δεν τα κάνει από πριν, δε θα τα κάνει ποτέ, κι αυτό αφορά και τις δύο πλευρές. Ο αρραβώνας είναι η επισημοποίηση της σχέσης, και η εμβάθυνση, οπότε αν…δεν υπάρχει βάθος, η βάρκα θα κολλήσει στα ρηχά!