Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι
…δυο μαζί ανεβαίνουν λίγο πιο εύκολα τις ανηφόρες.
Η Μάντλιν, μια πρώην αστυνομικός, και ο Γκασπάρ, ένας δημοφιλής θεατρικός συγγραφέας βρίσκονται από τύχη να νοικιάζουν το ίδιο διαμέρισμα στο Παρίσι, μια υπέροχη κατοικία που ανήκε στον ζωγράφο Σον Λόρεντς, ο οποίος είχε ένα τραγικό τέλος. Επηρεασμένοι και οι δύο από τους πίνακες του Λόρεντς, αλλά και νιώθοντας ένα μυστήριο να πλανάται γύρω από την τραγική κατάληξη της οικογένειας του, η Μάντλιν και ο Γκασπάρ μπλέκουν σε ένα ντεντεκτιβίστικο κυνηγητό προσπαθώντας να βρουν την άκρη ενός νήματος που μπορεί να μην υπάρχει καν. Ένα ταξίδι από το Παρίσι, στη Μαδρίτη, και στη Νέα Υόρκη που θα φέρει στην επιφάνεια τα απωθημένα των ηρώων αλλά και που θα τους οδηγήσει σε ένα μονοπάτι που κανένας από τους δύο δεν περίμενε να διασχίσει ποτέ.
Γιατί να το διαβάσεις: Το “Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι” είναι ένα απρόσμενο αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο ξεκινάει με πολύ πρωτότυπο τρόπο κάνοντας τον αναγνώστη να πιστέψει ότι θα εξελιχθεί σε μια ρομαντική ιστορία. Παρ’όλα αυτά, ο ιδιότυπος τρόπος γραφής, οι χαρακτήρες που είναι ιδιαίτερα ατελείς και ανθρώπινοι, αλλά και η ίδια η πλοκή που εξελίσσεται με πολύ γρήγορο τρόπο ανατρέπουν κάθε προσδοκία και κάνουν αυτό το ανάγνωσμα μια ιδιαίτερη μίξη ανάμεσα σε μυστήριο, ρομάντζο, αλλά και φιλοσοφία για τη φύση της ζωής και το τι είναι σημαντικό τελικά.
Βαθμολογία: 4/5
Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος*.
________________
Η τελευταία πτήση
If we don’t tell our own stories, we’ll never take control of the narrative.
Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Διόπτρα, και μπορείς να το βρεις και εδώ.
________________
Big Summer
In space, nobody could hear you scream; on the Internet, nobody could tell if you were lying.
Προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά και μπορείς να το βρεις εδώ.
________________
The garden of small beginnings
I hadn’t expected vegetables to become such a mayor feature of my life, but that’s the thing with plants… they grow to fill the available space.
Η Lili δεν είναι μια τυπική 34χρονη. Δουλεύει σε έναν εκδοτικό οίκο ως εικονογράφος ενώ παράλληλα μεγαλώνει μόνη της τις δύο κόρες της. Τέσσερα χρόνια μετά την ξαφνική απώλεια του άντρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, δυσκολεύεται να προχωρήσει παρακάτω, ώσπου γράφεται σε ένα σεμινάριο κηπουρικής και αρχίζει να ανακαλύπτει ξανά τις μικρές χαρές της ζωής.
Γιατί να το διαβάσεις: Είναι ένα αναπάντεχα γλυκό αλλά και χιουμοριστικό μυθιστόρημα που μιλάει με ειλικρινή, και ωμό συχνά, τρόπο για την απώλεια και τη διαχείριση της. Μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που μας νοιάζονται και ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Ένα βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα και που παρά το δύσκολο θέμα που πραγματεύεται είναι βαθιά αισιόδοξο.
Βαθμολογία: 4/5
Προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στο εξωτερικό.
ή
Συνέχισε στα βιβλία του Σεπτεμβρίου!
4 comments
Θα ξεπεράσω το σοκ του αριθμού βιβλίων που διαβάζεις σε ένα έτος.. (αλήθεια πες μας πως το καταφέρνεις, πόσο τρομερή διαχείριση χρόνου κάνεις;!)
Λόγω του ότι εργάζομαι 6ήμερη και η μία μέρα Σάββατο ή Κυριακή 10ωρο, δεν προλαβαίνω να διαβάζω πολύ κι αυτό με στεναχωρεί αφάνταστα. Έχω πάρει δύο βιβλία με σκοπό να με παρακινήσω έστω και λίγο λίγο κάθε μέρα.
Το Ένα τραγούδι για δύσκολους καιρούς του Ιαν Ράνκιν και το Σώσε με του Δημήτρη Σίμου!
Κι έχω ενθουσιαστεί σαν μικρό παιδί, όσοι είναι βιβλιόφιλοι με καταλαβαίνουν.
The midnight library… χμμ με ιντριγκάρεις τώρα πολύ! Αγαπώ τα μη συνηθισμένα βιβλία.
Κορτώ έχω να διαβάσω αρκετό καιρό και μου έχει λείψει.
Ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις!!
Κατερίνα μου, η καραντίνα βοηθάει στον ελεύθερο χρόνο, και είναι και μια διαφυγή αν θέλεις από αυτή την περίεργη καθημερινότητα που ζούμε. Τα βιβλία για μένα είναι ένας άλλος κόσμος, κι ανυπομονώ να χαθώ μέσα στις σελίδες τους.
Για σένα, με τέτοιο ωράριο, είναι πολύ δύσκολο να βάλεις και τη λογοτεχνία στη ζωή σου. Αρκεί όμως που διαβάζεις, όσο διαβάζεις!
Κρατάω τις προτάσεις σου λοιπόν!
Ευχαριστώ πολύ!
Θα συμφωνήσω με την Κατερίνα Β. Και θα πω ένα τεράστιο μπράβο για τα βιβλία που κατάφερες να διαβάσεις αρχικά.. Περιμένουμε και τα επόμενα. Εγώ έχω να προτείνω την Χρυσαλλίδα της Ζοέλ Λοπινό (μου άρεσε σαν πλοκή-μια ταύτιση την ενιωσα- σαν ύφος γραφής και σαν μηνύματα που δίνει). Τώρα ξεκίνησα την Λωξάντρα της Μαριας Ιορδανίδου . Την προτιμώ για βραδινή χαλάρωση. Τα πρωινά , όσο προφταίνω πριν ξεκινήσω τη μέρα και εργασία, διαβάσω το βιβλίο του Osho “τι είναι η Αγάπη”.
Σε ευχαριστώ πολύ Ολυμπιάννα μου για τις προτάσεις σου! Είναι μεγάλη μου χαρά να ψάχνω βιβλία που μου προτείνουν άνθρωποι που εκτιμάω 🙂