Home POSTS Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα

Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα

by Alceste
________________________________

Τη Rut Nieves τη γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο της βιβλίο, “Πίστεψε σ’εσένα”, έναν ύμνο αυτοαγάπης και δυναμισμού, που είχε ως στόχο να κάνει κάθε αναγνώστη να πιστέψει στις δυνάμεις και στα όνειρα του. Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, “Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα”, έρχεται ως ένα εγχειρίδιο και ένας πρακτικός οδηγός με ξεκάθαρες συμβουλές, βήματα, και κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να κυνηγήσουμε τους στόχους μας, να υπερνικήσουμε τα εμπόδια, και να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις μας.

Γιατί πρέπει να διαβάσεις λοιπόν το “Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα” και πώς θα σε βοηθήσει;

 

Άκουσε το και ηχογραφημένο παρακάτω!


 

φράση rut nieves

 

Το βιβλίο ξεκινάει με ένα σύντομο how-to, που δίνει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς πρέπει να διαβαστεί από τον αναγνώστη. Η Rut μας προτρέπει να έχουμε ένα τετράδιο δίπλα μας, ώστε να καταγράφουμε όσα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ μας υπενθυμίζει πως μια απλή ανάγνωση ενός οποιουδήποτε βιβλίου δεν αρκεί. Αν εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθήσουμε να φέρουμε τη ζητούμενη αλλαγή και να εφαρμόσουμε κάποιες έστω από τις προτάσεις της, τότε δε θα δούμε καμία διαφορά, καμία βελτίωση στη ζωή μας. Όπως σε καθετί, πρέπει να θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο μας, και η Rut δεν υπόσχεται θαύματα από το πουθενά.

Ένα μεγάλο κομμάτι του “Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα” είναι η αναφορά στα συναισθήματα, τα οποία η συγγραφέας χωρίζει σε δύο κατηγορίες: αυτά που “ανοίγουν πόρτες” και αυτά που “κλείνουν πόρτες”. Τα συναισθήματα κρύβουν μεγάλη δύναμη μέσα τους: όπως μας δίνουν ώθηση, έτσι μπορεί να μας κρατήσουν και πίσω, μπλοκάροντας μας, και κάνοντας μας να πιστέψουμε πως είμαστε λιγότερο ικανοί ή ότι τίποτα δε μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Σε κάθε κατάσταση, το πιο σημαντικό δεν είναι η ίδια η κατάσταση αλλά το πώς την ερμηνεύουμε και τη διαχειριζόμαστε. Αν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βυθίζεται στην αυτολύπηση, ή αντίθετα, αν αντιμετωπίζουμε κάθε εμπόδιο ως ένα κίνητρο για να προσπαθήσουμε πιο σκληρά. Κάθε εμπειρία, ακόμα και η πιο επώδυνη, σύμφωνα με τη Rut, έχει ως στόχο να μας διδάξει.

 

κάνε πραγματικότητα όνειρα

 

H Rut χρησιμοποιεί μια πολύ ωραία παρομοίωση: οι αυτόχθονες της Αμερικής δεν έβλεπαν στην αρχή τα πλοία των εξερευνητών που πλησίαζαν στις ακτές τους, γιατί δεν είχαν ξαναδει κάτι τέτοιο και δε μπορούσαν να τα αναγνωρίσουν. Έτσι και εμείς, μαθαίνουμε να βλέπουμε μόνο αυτά που ξέρουμε ήδη, αδυνατώντας να αντικρύσουμε το άγνωστο. Κάποιοι από εμάς προσαρμοζόμαστε πιο γρήγορα, και άλλοι πιο αργά. Ο καθένας έχει το χρόνο του, και δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς να πιέσεις κάποιον να δει αυτό που είναι ξεκάθαρο για εσένα. Το ότι έχουμε όλοι μάτια δε σημαίνει πως βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο του βιβλίου, είναι το κομμάτι που αφορά την ανατροφή των παιδιών, τη σχέση με τους γονείς, και τα πρότυπα που χτίζουμε από μικρή ηλικία. Η Rut λέει πως δεν έχει νόημα να μένουμε θυμωμένοι με τους γονείς μας για τα λάθη τους. Έκαναν αυτό που ήξεραν. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε ποια στοιχεία του εαυτού μας έχουν επηρεαστεί από τις δικές τους συμπεριφορές και προσδοκίες, και να αλλάξουμε αυτά που δε λειτουργούν για εμάς.

 

κάνε πραγματικότητα τα όνειρα σου

 

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, οι αφηγήσεις που προσδιορίζουν τη ζωή μας, και ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε στον εαυτό μας είναι μερικά πολύ μεγάλα ζητήματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας, τις επιλογές και τη διάθεση μας. “Σταμάτα να μιλάς για ό,τι κακό σου συνέβη στο παρελθόν,” γράφει η Rut, προτρέποντας μας να απομακρυνθούμε από όλα αυτά τα αρνητικά γεγονότα που έχουμε ζήσει, γιατί επαναλαμβάνοντας τα, όχι μόνο τα ξαναζούμε, αλλά προσελκύουμε και αρνητική ενέργεια. Αντίθετα, χρησιμοποιώντας θετικό λεξιλόγεο, αποκτώντας ευγνωμοσύνη, και μαθαίνοντας να εκτιμάμε όλα τα καλά που έχουμε στη ζωή μας, όχι μόνο ενισχύουμε την ποιότητα της καθημερινότητας μας, αλλά προσελκύουμε και άλλα θετικά γεγονότα. Δίνουμε το μήνυμα ότι είμαστε ανοιχτοί απέναντι στο καλό, ότι δε το φοβόμαστε, και ότι θα το αγκαλιάσουμε όταν έρθει.

Βρισκόμαστε, λέει η Rut, εκεί όπου έχουμε επιλέξει να είμαστε με τις πράξεις και τις πεποιθήσεις μας. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται αυτό, τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα επιλογών, και έτσι, αν αλλάξεις τις επιλογές σου, αλλάζεις και το αποτέλεσμα, άρα και του πού βρίσκεσαι και πώς αισθάνεσαι.

 

κάνε πραγματικότητα τα όνειρα σου rut nieves

 

Στοο τελευταίο μέρος του βιβλίου, η Rut μάς δίνει κάποιες απλές ασκήσεις τις οποίες μας προτείνει να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα μας, όπως το να χαμογελάμε, να κάνουμε θετικές δηλώσεις, αλλά και να μάθουμε να συγχωρούμε, τους άλλους και τον εαυτό μας. Μέσα από τις πρακτικές συμβουλές της, μας προσφέρει μια τελική κατεύθυνση ώστε να χτίσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα όπου θα ξαναβρούμε την ισορροπία με τον εαυτό μας, και θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε πραγματικά τους στόχους μας, χωρίς το φόβο και την ανασφάλεια που μας καθήλωνε ως τώρα.

Το “Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα” είναι ένα βιβλίο που θα σε παρακινήσει να κάνεις αλλαγές, εδώ και τώρα, αφού είναι γραμμένο με απλό και ξεκάθαρο τρόπο, ενώ δίνει συμβουλές που όλοι μας μπορούμε να εφαρμόσουμε…αρκεί να το θέλουμε! Απόκτησε το λοιπόν και εσύ, γιατί δεν είναι ποτέ αργά “να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο, ενώ μπορείς να το βρεις και εδώ.*

*affiliate link

 

Pin this

βιβλίο για όνειρα rut nieves

βιβλίο rut nieves
πραγματικότητα όνειρα

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Leave a Comment

* Όταν αφήνετε το σχόλιο σας, η ιστοσελίδα διαχειρίζεται και διατηρεί τα δεδομένα σας. GDPR it is.